Komentara: 1
Pregleda: 8202

Pešačenje Subotičkom peščarom u nedelju

26.07.2016. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
Železničko-planinarski klub "Spartak" u nedelju (31. jula) organizuje novu sportsko-rekreativnu akciju pešačenja kroz Subotičku peščaru na stazi ukupne dužine 34 kilometra, uz mogućnost "odustajanja" posle 13. i 22. kilometra.
Pešačenje Subotičkom peščarom u nedelju

Ovonedeljna akcija "Šetajmo u prirodi" odvijaće se trasom Kelebija državna granica – jezero Majdan – Daščanska šuma – Šištak – Makova sedmica – Radanovačka šuma – jezero Tresetište – Palić Majkin salaš – Palić centar.

Ukupna dužina staze je oko 34km. Za one koji bi pešačili kraće deonice opcije su nakon 13,5km (okretnica Makova sedmica, linija broj 3 - autobus polazi u 10.45 časova i 11.30 časova) i nakon 22km  (okretnica Veliki Radanovac, linija 4 - autobus polazi u 12.30 časova i 13.30 časova).

Letnji prelazak markirane pešačke staze kroz Subotičku peščaru započinje se na okretnici Kelebija državna granica u 8 časova. Za one koji planiraju dolazak gradskim autobusom mogu da dođu prigradskom linijom broj 22 koja polazi u 7.30 časova sa glavne autobuske stanice u Subotici (usputna stajališta su Patria, Lifka, Sadecki, Zdravstvena stanica, Kasarna, Zorka, Veliki progon, Kelebija opština, Čedina ćoša, Šumski put, Rasadnik, Kelebija crkva, Kelebija Dom, Prodavnica i Alpis).

Završetak pešačenja (34km) je na Paliću, centar odakle ima autobusa za grad. Tempo pešačenja će biti prilagođen navedenoj satnici. Završetak akcije je oko 16 časova.

Iz ŽPK "Spartak" preporučuju svim učesnicima da oduću i obuću prilagode vremenskim uslovima (slojevita odeća), da ponesu neophodnu količinu vode (preporuka 2l), a poželjna je i zaštita od sunca (krema, kačket).

Učešće u organizovanom pešačenju je otvoreno za sve građane, bez obzira da li su članovi ŽPK "Spartak". Akciju vodi Zoran Vukmanov (069/750-291).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8202
Povezane teme

pešačka staza Palić

šetajmo u prirodi

žpk spartak

železničko planinarski klub spartak

pešačenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.