Komentara: 9
Pregleda: 5384

Pešačenje oko jezera Palić u sklopu obeležavanja Svetskog dana voda

22.03.2018. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Nova sportsko-rekreativna akcija sa elementima edukativnog karaktera održaće se u subotu, a ovaj put je na redu obilazak oko Palićkog jezera, dužine oko 12 kilometara.
Pešačenje oko jezera Palić u sklopu obeležavanja Svetskog dana voda

Organizacija Ujedinjenih nacija je davne 1992. godine proglasila 22. mart za Svetski dan voda, s namerom da istakne njenu važnost i ograničavajuću ulogu u razvoju.

U sklopu obeležavanja ovog dana, Udruženje "Poželi želju" iz Subotice, u subotu, 24. marta organizovaće pešačenje oko jezera Palić, u kojem će osim članova udruženja učestvovati i studenti Ekonomskog fakulteta, članovi Eko-planinarske sekcije dve subotičke osnovne škole i svi oni koji žele da budu toga dana deo ove akcije.

Dužina staze je 12 kilometara, kreće se od "Pionira" i kreće se uz Palićko jezero. Dok se bude prolazilo pored palićkih sektora biće održano i kratko predavanje o značaju vode.

Pešačenje oko jezera Palić u sklopu obeležavanja Svetskog dana voda

Pokret je u SUBOTU od 9 časova ispred Pionira, dolazak do Velikog parka na Paliću je oko 13 časova. Ko želi može nastaviti dalje peške do svojih destinacija, ili sesti na prvi slobodni autobus za Suboticu.

Akcija je otvorenog tipa, iz Udruženja pozivaju sve ljubitelje prirode, planinare, učenike i studente, građane i ostale zainteresovane da se pridruže. Više detalja oko pešačke ture, kao i kako se se pripremiti za ovu rekreativno-edukativnu akciju pogledajte na sajtu Udruženja "Poželi želju".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 dana
Komentara: 9
Pregleda: 5384
Povezane teme

jezero palić

šetnja suboticom

svetski dan voda

pešačenje

udruženje poželi želju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.