• Pregleda: 4843

Pešačenje oko jezera Palić u sklopu obeležavanja Svetskog dana voda

Nova sportsko-rekreativna akcija sa elementima edukativnog karaktera održaće se u subotu, a ovaj put je na redu obilazak oko Palićkog jezera, dužine oko 12 kilometara.
Pešačenje oko jezera Palić u sklopu obeležavanja Svetskog dana voda

Organizacija Ujedinjenih nacija je davne 1992. godine proglasila 22. mart za Svetski dan voda, s namerom da istakne njenu važnost i ograničavajuću ulogu u razvoju.

U sklopu obeležavanja ovog dana, Udruženje "Poželi želju" iz Subotice, u subotu, 24. marta organizovaće pešačenje oko jezera Palić, u kojem će osim članova udruženja učestvovati i studenti Ekonomskog fakulteta, članovi Eko-planinarske sekcije dve subotičke osnovne škole i svi oni koji žele da budu toga dana deo ove akcije.

Dužina staze je 12 kilometara, kreće se od "Pionira" i kreće se uz Palićko jezero. Dok se bude prolazilo pored palićkih sektora biće održano i kratko predavanje o značaju vode.

Pokret je u SUBOTU od 9 časova ispred Pionira, dolazak do Velikog parka na Paliću je oko 13 časova. Ko želi može nastaviti dalje peške do svojih destinacija, ili sesti na prvi slobodni autobus za Suboticu.

Akcija je otvorenog tipa, iz Udruženja pozivaju sve ljubitelje prirode, planinare, učenike i studente, građane i ostale zainteresovane da se pridruže. Više detalja oko pešačke ture, kao i kako se se pripremiti za ovu rekreativno-edukativnu akciju pogledajte na sajtu Udruženja "Poželi želju".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
hmm... Odgovori
jel is'o i bager ispred grupe, da omoguci prolaz?? Zamislite kako bi to bilo da je ceo palic zaokruzen jednom stazom betonskom, pa jel mnogo trazimo :) ljudi vec planiraju gradnju na marsu a mi...?
Milan024 Odgovori
I, dzakove pometi, pa pokupiti smeće, čisto zbog zdravlja !!!
CLoWn Odgovori
Spremite gas maske... Trebace vam!
Pitypang Odgovori
@ hmm... bager ne treba za ovaj deo staze, prohodan je, inače se slažem sa Vama da bi celo jezero moralo imati stazu po kojoj bi se moglo pešačiti, trčati, voziti bicikl.

@ Milan024 biće i sakupljanja smeća na nekoj narednoj akciji, očekujemo i Vas sa nama tada, biće obaveštenje i o toj akciji

@ clown znam da situacija nije sjajna, ali verujte mi na reč da će ovo pešačenje svi pamtiti po lepim stvarima, eto pozivam Vas da dođete i u to se lično uverite

Znamo svi da je najlakše kritikovati, ajde da svi preduzmemo neke konkretne korake da otklonimo ono što ne valja!
Hmm
Uhapsili bi nas kad bi poceli da betoniramo asfalt oko palica
earthworker Odgovori
kad već spominjete svetski dan voda, kakvu vodu mi pijemo?

http://javno.rs/analiza/toksicne-slavine-arsen-u-vodi- ima tu i jako lepa iscrtana mapa na google earth. subotica nije najgora u zemlji ali je daleko od dobrog! :(
Marija Odgovori
Penzioneri glavni rekreativci. A gde je omladina, za računarom, tabletom i telefonom. Svima kičme ko kifle. Glavn mesto za obeležavanje ovog dana trebalo je biti u Školama.
Pitypang
Poštovana Marija, ako ste pažljivo pročitali najavu mogli ste da vidite da osim penzionera (mada nismo svi penzioneri) u ovoj akciji učestvuju i studenti Ekonomskog fakulteta kao i članovi Eko-planinarske sekcije dve osnovne škole iz Subotice. Dakle evidentan je napor našeg udruženja da rešavamo problem današnjice, da mlade povedemo u prirodu da pešače sa nama umesto što samo sede za računarima i mobilnim telefonima. Evo koristim priliku da i Vas pozovem a Vi da utičete na svvoju okolinu tako što ćete sa sobom povesti još nekoga :)
Pitypang Odgovori
164 ljubitelja pešačenja i prirode pešačilo je danas 12 km uz obalu Palićkog jezera i tako obeležilo Svetski dan voda. Više od polovine ukupnog broja učesnika bili su mlađi od 25 godina.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.