Komentara: 1
Pregleda: 3608

Partizanov rođendan bez slavlja - FK "Spartak ZV" otkinuo bod braniocu

05.10.2009. u 16:38h
Izvor: Kurir
<p>Fudbaleri Partizana nisu uspeli pobedom da uveličaju proslavu 64. rođendana, budući da su juče u Subotici uspeli da osvoje samo bod u duelu protiv Spartaka - 1:1 (1:1).</p>
Partizanov rođendan bez slavlja - FK "Spartak ZV" otkinuo bod braniocu

Domaćin je poveo golom Marka Mirića u 15. minutu, izjednačenje šampionu je doneo Lamine Dijara u 36. minutu, ali crno-beli nisu imali snage za potpuni preokret. Ovim neuspehom tim iz Humske dvonedeljnu pauzu u Jelen Superligi dočekuje sa četiri boda zaostatka nad vodećom Crvenom zvezdom.

Goran Stevanović, trener srpskog šampiona, odlučio je da odmori pojedine fudbalere u ovom susretu, ali izostanak standardnih Radosava Petrovića i Marka Lomića, koje su zamenili Brazilac Kleo i Nemanja Tomić, nije dao očekivan rezultat. Gosti iz Beograda su gotovo svih 90 minuta diktirali tempo, držali više loptu u nogama, ali konkretnog rezultata nije bilo. Šta više, domaći tim, koji se svesno opredelio na igru kroz brze kontranapade, nekoliko puta je opasno pripretio. Upravo iz takve jedne akcije Marko Mirić je doneo prednost povratniku u elitno takmičenje. Posle tog gola crno-beli su malo dodali gas, preko Senegalca Lamine Dijare stigli do izjednačenja, ali izostao je završni udarac, za koji tim iz Humske nije imao snage niti znanja.

Drugo poluvreme počelo je novom velikom prilikom najboljeg strelca Partizana, koji je šutirao pored gola. Upravo ta akcija iz trećeg minuta nastavka predstavlja poslednju opasnost koju su crno-beli stvorili pred golom domaćina.

Fudbaleri trenera Gorana Stevanovića ponovo su pokazali brojne slabosti, kao i to da se psihički teško dižu kad rezultat u toku meča krene u pogrešnom smeru. I u Subotici su izostale smislene akcije, povezani pasovi srednjeg reda, a i ovoga puta je odbrana ispoljila brojne propuste, što je uticalo na to da šampion ostane bez dva očekivana boda.

- Evropa nije alibi, ali ona ume mnogo da košta kad je domaće prvenstvo u pitanju.

Moji igrači su igrali suviše sporo i tromo, što nas je koštalo dva boda. Spartak se pokazao kao dobar i organizovan protivnik, koji je to umeo vešto da iskoristi. Pred nama je dvonedeljna pauza, koju moramo da iskoristimo na najbolji način i ispravimo greške, mada sam svestan da ponovo na raspolaganju neću imati veliki broj igrača - kaže Goran Stevanović, trener Partizana.

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3608
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.