Komentara: 14
Pregleda: 3317
Foto

"Parkiranje" - kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"

23.02.2023. u 12:43h
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnja sezona muzičkih događaja, koji se realizuju u okviru projekta "Parkiranje", biće otvorena u subotu kada će u klubu "Pogon" (nekadašnja fabrika "Mladost") lokalni di-džejevi puštati elektronsku muziku. Početak je zakazan za 21:30h, a ulaz je besplatan.
"Parkiranje" -  kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"

Nakon prvog "Parkiranja", koje je upriličeno jesenas u Parku Ferenca Rajhla, serijal kulturtnih dešavanja u okviru ovog projekta se nastavlja i ove godine, a prvi događaj biće održan u subotu.

- U pitanju je događaj elektronskog zvuka, a ovoga puta akcenat je na lokalnim umetnicima. Nastupiće jedno sasvim novo lice na subotičkoj sceni, potom dobro poznati di-džejevi Aritmija i Gustav junior, kao i Amira - najavljuje Filip Budanović, projekt menadžer organizacije "IT Subotica 2030".

"Parkiranje" -  kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"

Projekat "Parkiranje" podrazumeva kulturno "razmrdavanje" Subotice kroz niz muzičkih događaja koji će biti organizovani kontinuirano i uglavnom na otvorenom, odnosno ispred poznatih subotičkih zdanja, u parkovima i slično.

Plan je da imamo ozbiljan kontinuitet, odnosno poblika može da očekuje muzičke događaje jednom mesečno ili svaki drugi mesec. To će biti različita dešavanja poput koncepta "Na zidiću" u prestonici. Dakle, tamo se stalno nešto dešava na otvorenom džez koncerti, nastupi alternativnih bendova i drugo - objašnjava Uroš Jagodić, muzičar i član organizacionog tima koncepta "Parkiranje" - Subotici definitivno ovako nešto nedostaje, nedostaju nam događaji iz tog domena urbane kulture. Što se tiče alternativne kulture vi danas imate svega nekoliko mesta u gradu za izlazak, a mi ovim projektom inspirišemo mlade da naprave nešto svoje, cilj je da imamo što više bendova i što više svirki.

"Parkiranje" -  kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"

Koncept "Parkiranje" omogućava svim sugrađanima i gostima da uživaju u kvalitetnim muzičkim događajima na otvorenom i to potpuno besplatno.

Fokusirani smo na nezavisnu muzičku scenu, tu mislim na bendove i pojedince koji imaju jak umetnički karakter i to su upravo ključne tačke koje promovišemo i predstavljamo širem auditorijumu . Mi smo veoma mobilni, zato se i projekat zove "Parkiranje", jer imamo malu binu koja može da se namontira za 15 minuta i vrhunsko ozvučenje što nam omogućava veoma kvalitetnu produkciju muzičkih događaja na različitim lokacijama. Želja nam je da publika i izvođači budu prisni, zato i nemamo visoku binu udaljenu od publike. Takođe, veoma vodimo računa i o vizuelnim efektima. Sve to što sam istakao će ovaj koncept učiniti prepoznatljivim - priča Nemanja Stojanović, art direktor platforme "Šablon" - Dovodićemo umetnike koji mogu pozitivno da utiču na mlade umetnike na sceni, ali i na celokupno društvo.

"Parkiranje" -  kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"

"Parkiranje" je zajednički poduhvat organizacije "IT Subotica 2030" i platforme "Šablon" koja slovi za pokretača nezavisne kulture u Subotici.

Mi kroz "Parkiranje" ne možemo da zadovoljimo sve kulturne potrebe u gradu, ali možemo da podstaknemo druge ljude da takođe urade nešto slično. Mora da postoji kompletna muzička ponuda koja će da se dešava u kontinuitetu kako bi naš grad bio konkurentan većim gradovima - ističu sagovornici - Najpre je važno da se predstavimo našim sugrađanima, a verujemo da će vremenom ovaj koncept postati svojevrsni brend po kom će Subotica biti prepoznatljiva. Verujemo da ćemo postati grad koji pruža mladima mnoštvo mogućnosti za zabavu.

"Parkiranje" -  kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"Kako je ovaj vid muzičke produkcije finansijski izuzetno zahtevan, a svi događaji besplatni, organizatori ističu da bi im podrška veoma značila.

Ostvarili smo divnu saradnju sa Burger barom "Fabrika" i lokalnom pivarom "Patuljak". Svi koji žele da nam pruže bilo kakav vid finansijske ili neke druge podrške mogu nas kontaktirati putem mejla parkiranjesubotica@gmail.comzaključuju ovi entuzijastični mladi ljudi. 

"Parkiranje" -  kulturno razmrdavanje grada kroz nastupe di-džejeva i bendova, u subotu elektro žurka u "Pogonu"Najavu narednog parkiranja pogledajte na Fejsbuku.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030" Predstavljanje projekta "Parkiranje" u organizaciji "IT Subotica 2030"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3317
Povezane teme

filip budanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.