Komentara: 26
Pregleda: 9434

"Park Palić" obogaćuje zabavni sadržaj u turističkom delu

15.07.2020. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Kako bi obogatili sadržaj na Paliću i tako omogućili ugodan boravak svima koji se odluče da lepo vreme iskoriste za posetu jezeru, preduzeće "Park Palić" uredilo je travnati prostor pored Mola na Muškom štrandu, postavivši nekoliko kružnih klupa i stolova sa već ugrađenim tablama za šah, mice i domine, a napravljen je i peščanik za decu.
"Park Palić" obogaćuje zabavni sadržaj u turističkom delu

Na mestu bazena sa toboganom, koji više od dve decenije nije bio u upotrebi, zbog čega je vremenom postao nebezbedan i umnogome ružio prostor pored dečjeg igrališta, danas je drugačija slika. Tobogan je uklonjen, a nekadašnji bazen je pretvoren u peščanik, dok će dodatni mobilijar u vidu kružnih klupa za sedenje i stolova sa već ugrađenim tablama za šah, micu i domine, omogućiti građanima da pronađu mir i zabavu pored obale Palićkog jezera, u vremenu kada su gotovo sva putovanja otkazana ili dovedena u pitanje.

- Mobilijar je rađen od prirodnog materijala, odnosno drveta, kako bi se estetski i stilski uklopio u prostor na Muškom štrandu. Verujemo da će ovo uskoro postati novo omiljeno mesto ne samo dece i mladih, nego i svih ljubitelja društvenih igara i onih koji vole da uživaju pored jezera - kaže Ljubica Bertović, rukovodilac Sektora za razvoj turizma u preduzeću "Park Palić".

"Park Palić" obogaćuje zabavni sadržaj u turističkom delu"Park Palić" obogaćuje zabavni sadržaj u turističkom deluDa se sa uređenjem Palića ovde neće stati, potvrđuje naša sagovornica, objašnjavajući da je u planu farbanje i održavanje drvenog Mola na Muškom štrandu, kao i dečjih igrališta, klupa i kanti za otpatke. Za vreme letnjeg perioda odvijaće se i radovi na sanaciji fasade spoljašnjeg hola Velike terase, a u toku je izgradnja odmorišta, osmatračnica i platformi u obalnom pojasu, koja se realizuje u okviru projekta "Zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš".

- U sklopu redovnog tekućeg održavanja, "Park Palić" kontinuirano radi na održavanju objekata i urbanog mobilijara u zoni nadležnosti, pa tako gledamo da su sva dečja igrališta bezbedna, funkcionalna i sređena tokom cele godine, kao i drugi mobilijar poput klupa, kanti za otpatke, fontana, spomen česme i drugih - poručuje Bertović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 9434
Povezane teme

Park Palić

leto na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.