• Pregleda: 2476

Parać odbacuje kritike SVM-a

Parać odbacuje kritike SVM-a

U četvrtak će biti održana 26. sednica Skupštine grada Subotica, a na dnevnom redu se nalazi 5 tačaka.

Odbornici će raspravljati o rebalansu gradskog budžeta, zaduživanju grada za finansiranje novih autobusa za Suboticatrans, Planu detaljne regulacije za deo prostora "Banje Palić", odluci vezanoj za Komunalnu policiju, kao i o obrazovanju Mesne zajednice Mišićevo.

Savez vojvođanskih Mađara je ranije najavio da njihovi odbornici neće prisustvovati sednici uz obrazloženje da dva meseca nije sazivana Skupština grada i da sada pozicija želi da u kratkom roku usvoji sve neophodne odluke. SVM takođe negoduje zbog činjenice da se Odluka o osnivanju Mesne zajednice Mišićevo nalazi na dnevnom redu tek nakon izbora u Mesnim zajednicama, što znači da će se izbori u Bajmoku ponoviti uz dodatne troškove.

Predsednik Skupštine grada Slavko Parać odbacio je kritike, rekavši da sednice Skupštine nisu održavane zbog dvomesečne kampanje za izbore za Skupštine Mesnih zajednica, jer nije želeo da dozvoli da se Skupštinska govornica zloupotrebljava u svrhe kampanje. On je najavio da će se Skupština u julu sastati dva puta, kao i krajem avgusta jer, kako tvrdi, to nalažu potrebe za poštovanjem Sporazuma sa investitorima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.