• Pregleda: 3528

Palićke vinske svečanosti

U organizaciji preduzeća Park Palić i Vitezova vina Arena Zabatkiensis, na Velikoj terasi na Paliću za vikend 26. i 27. maja obeležavaju se Palićke vinske svečanosti.
Palićke vinske svečanosti

Preko 60 vinarija učestvovaće u prezentaciji i ocenjivanju vina a za vreme ove manifestacije i proslave, posetioci će imati priliku da degustiraju vina sa područja Subotičko-horgoške peščare ali i da kupe vina koja im se sviđaju.

Proslavu Palićkih vinskih svečanosti upotpuniće i muzički program: tamburšaki orkestar „Nesanica“, koji nastupa od 14 do 16h i „Ex Yu bend“, od 16 do 18h ali i izložba medara, starih proizvoda i rukotvorina.

Kao i svake godine, Rotary klub Palić organizovaće humanitarnu akciju u kojoj će posetioci učestvovati kupovinom pljeskavica sa njihovog štanda.

U okviru proslave Palićkih vinskih svečanosti i Sv. Urbana, mesna zajednica Palić organizuje izložbu grupe Q, u organizaciji slikara Ištvana Tereka, u Biblioteci na Paliću, zatim predavanje istoričara Mirka Grlice, 24.5. u 18h u sali Mesne zajednice Palić, sa temom “Najstarije palićke vile i njihovi vlasnici” kao i odlazak na misu u crkvu Svetog Urbana na Paliću 25.5. u 17h.

Za vreme manifestacije, tačnije od 25. do 27. maja, Jedriličarski klub Palić organizuje takmičenje u jedrenju Otvoreno prvenstvo Srbije – klasa Wind Surf.

Izvor: SuMedija

povezane teme

8
Subotica nezavisna republika Odgovori
Ovo je dobro,a to bi trebalo unovciti jos vise kao turisticku atrakciju za dovodjenje turista iz Japana npr.!Subotici ne treba niko,mozemo sve sami kao nezavisna republika sa svojim budzetom,policijom,sudstvom.Bili bi ko Luksemburg!Svi za Suboticu,samostalnu drzavu!
Član51406 Odgovori
Šandor Republika!
kaktus Odgovori
ma potrpuno se slažem

Subotica Republik!!!!!

Granicu postaviti kod Zorke na palićkom putu kod Rodića i
odmah iza bolnice , dosta više, kakav Palić ništa Šandor
Samo pasoše na pregled molim ....


I da deponiju obavezno ostaviti unutar Republik da imamo šta da čeprkamo
robin Odgovori
Šta lupaš čoveče kakva neyavisna država več je vreme da ne igramo tako kako nam u Beogradu sviraju
Igor Odgovori
Treba na sve načiti promovisati i omogućiti razvoj Palića i turizma. Kriza jeste, ali ko kaže da neće biti još veća, treba pametno igrati i ulagati i zaraditi.
Milan Odgovori
Koliko znam u našem kraju Tavankut ima najbolje uslove za gajenje vinove loze pa bi trebalo i tamo ovako nešto održati! Nije samo Beograd država, odnosno nema samo Palić uslove za razvoj turizma na severu Bačke!
robin Odgovori
Ja sam nekada prodavao alko holna pića među ostalomi vinaPALIČ Slovin je bio nekada među najpoznatijim vinarijama u bivšoj Jugoslaviji ZATavankutsko vino još nisam čuo mada sammatorioali čuo sam zy PALIČKO BELO STOLNO VINO Palički RIZLING CIGANY BARO Hamburg IMAO SI VINARIJU ČOKA i vinograde na HORGOŠU inače najboja vina su na pesku koliko ja znam na Tavankutu je zemja ako grešim vi me izpravite
Kalesu Odgovori
Robin, grešite: Tavankut je sav na žutom pesku - "vijavcu", kako ga tamo još zovu. I, ako Vam se ukaže prilika, probajte pronaći neko tavankutsko vino (najčešće su bile kadarka, kevedinka i slanka). Nemaju neku poznatu vinariju, ali su seljaci nekada pravili sami svoje, i prodavali ga po kućama. Možda ih još ima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.