• Pregleda: 4580

Palićke vinske svečanosti 2013 (program)

Dan Svetog Urbana koji se obeležava kao Dan MZ "Palić",a u organizaciji preduzeća "Park Palić" kao Palićke vinske svečanosti, biće obeležen koncertom pijaniste Dejana Sinadinovića, humanitarnom akcijom Rotari kluba, programom Dečijeg pozorišta i izložbom vina, rakija i meda.
Palićke vinske svečanosti 2013 (program)

Sveti Urban se na Paliću obeležava od osamdesetih godina 19. veka kada se javlja i intenzivno vinogradarstvo u našem kraju. MZ Palić redovno obeležava ovaj dan a "Park Palić" će i ove godine organizovati program na Velikoj terasi i u Muzičkom paviljonu. Ovakva svečanost je i prilika da se razvija vinski turizam na Paliću a da bi on u potpunosti zaživeo potrebno je više registrovanih vinara u čemu je preduzeće Park Palić obećalo pomoć.  

Goran Gabrić, direktor JP „Park Palić“: „Pripremili smo sve što je potrebno da se ova manifestacija održi. Već u petak smo pripremili humanitarni koncert Dejana Sinadinovića kao najavu a u subotu imamo celodnevni program. Pozivam sve sugrađane da nam se pridruže. Nastupiće dva tamburaška orkestra i bend „Chick Norris“. Naravno, tu je i bogata ugostiteljska i trgovačka ponuda na koju smo već navikli.“

U subotu će posetioci će imati priliku da degustiraju vina i rakije proizvođača iz naše regije. Međunarodni žiri će ocenjivati vina i proglasiti pobednika oko podne a nakon toga će uslediti lutkarske predstave i kreativne radionice Dečijeg pozorišta kao i nastup tamburaških orkestara „Neven“ i „Hajo“ i grupe „Chick Norris“.

Dragutin Miljković, veliki majstor vinskog reda „Arena Zabatkensis“: „Palićke vinske svečanosti su smotra vinara i vinogradara sa Subotičke i Horgoške peščare, Potisja i Telečke visoravni. Ključna ideja je da tog dana na Paliću promovišemo naš vinorodni kraj, naša vina i da ističemo vrednosti malih vinogorja, malih vinarija i autohtonih malih vinskih serija.“

Rotari klub Palić tradicionalno sprovodi humanitarnu akciju pripremanja roštilja za posetioce a prihod će biti upućen socijalno ugorženim porodicama sa Palića. Biće organizovano i krstarenje jezerom a očekuje se i prisustvo gostiju iz drugih rotari klubova.

Jožef Agardi, Rotari klub Palić: „Pošto smatramo da Palić treba oživeti u okviru turističke ponude a sam dan bi trebao promovisati porodičnu atmosferu pokušali smo ove godine da za decu koja dođu sa roditeljima organizujemo nešto što će i njih interesovati. Sa Dečijim pozorištem smo dogovorili dve predstave , disko i kreativnu radionicu.“

PROGRAM PALIĆKIH VINSKIH SVEČANOSTI 2013

24.05.2013.
20:00 Humanitarni koncert pijaniste Dejana Sinadinovića – velika sala Velike terase na Paliću

25.05.2013.
10:00 – 15:00  Humanitarna akcija „Rotary Cluba Palić“
10:00 – 20:00  Izložba, prodaja i promocija vina
10:00 – 20:00  Izložba udruženja medara
10:00 – 15:00  Degustacija i prezentacija udruženja proizvođača i ljubitelja rakija – „Subotička Peščara“
10:00 – 20:00  Prodaja na tezgama
11:00 – 12:00  Objava rezultata ocenjivanja vina i proglašenje pobednika
12:00 – 18:00  Degustacija ocenjenih vina. Organizator red vitezov vina Arena Zabatkiensis
11:00 – 11:30  „Piroska és a farkas”, lutkarska predstava na madjarskom, Dečije pozorište Subotica
11:30 – 12:00  Disko sa glumcima Dečijeg pozorišta
12:00 – 12:30  „Crvenkapica i vuk“, lutkarska predstava na srpskom, Dečije pozorište Subotica
12:30 – 13:00  Disko sa glumcima Dečijeg pozorišta
13:00 – 14:00  Kreativna radionica za decu i mlade sa kostimografom Dečijeg pozorišta
14:00 – 14:30  Disko sa glumcima Dečijeg pozorišta
12:00 – 13:30  Nastup tamburaškog ansambla „Neven“
13:30 – 16:30  Nastup grupe „Chick Norris“
16:30 – 18:00  Nastup tamburaškog ansambla „Hajo“

Svi programi dešavaju se na Velikoj terasi i Muzičkom paviljonu.

Izvor: RTV City

povezane teme

7
SuperHik Odgovori
Da li je degustacija vina besplatna ???
Ako jeste, da znam, dovodim citavo svoje drustvo, ja castim.
h_d Odgovori
Bogovi. Kako presmešno izgledaju likovi zaogrnuti u ove masonske odore predstavljajući se kao samoproklamovani stručnjaci i autoritet glede enologije u našem ataru. Treba samo primetiti lika iza ovog Velikog štrumfa, taj kao da je priključen na jedan veliki čokot all the time. :)
Kobescxak Odgovori
Nisu li vitezovi vina malo matori.Jos mi jedan noviji ljubitelj vina nedostaje - gosp. cika Joska Kasa.
Verovatno je prezauzet kao direktor Subotickih novina, a mozda jos broji novce koliko mu je
preostalo, sto je zaradio kao predsednik UP. odbora AGROKOMBINATA SUBOTICA.
miki Odgovori
sprdaju se,može im se...
Alisa u zemljicuda Odgovori
Ako je,zaista,u "vinu istina"(in vino veritas),a shodno nam pravu da znamo sve (barem tako tvrde iz Javnog nam servisa RTS-a),degustacijom (cuganjem!) raznih produkata kiselog vrenja grozdja na licu mesta,ali i u domacoj reziji,mozda cemo i doci do spoznaje datuma obecanog nam "nicanja zelene trave".Dan prijema u Evropu je vec sada izvestan:na sveti nikad!A dotle,udri brigu na veselje uz pozato "hej,krcmarice,jos vina natoci",onosno-NODRÁG LE!
Igor Odgovori
... u nekim normalnim vremenima ovakve tipove su nazivali alkoholičarima iliti alkosima a u ova vremena demokratije eto nam vitezova !!!
skarlet Odgovori
I štrumfeta je tu....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.