• Pregleda: 1926

Palićani dobili prve kanalizacione priključke

Izgradnja kanalizacije na Paliću teče zadovoljavajućom dinamikom, poručuju nadležni. Na završenim deonicama, u decembru je počela i izgradnja prvih priključaka za domaćinstva, a da li će radovi probiti rok koji je osam meseci, zavisiće od vremenskih prilika, pojašnjavaju u JKP „Vodovod i kanalizacija“.
Foto: Ilustracija (arhiva)
Palićani dobili prve kanalizacione priključke

Palić je još od avgusta veliko gradilište. Sa kanalizacionom mrežom stiglo se do polovine, mehanizacija se ovih dana preselila do Riječke i Sušačke ulice blizu jezera, kao i kod Muškog štrada, gde je Master planom predviđena izgradnja turističkih objekata. I potisni vod je stigao do Fabrike „Hemos“ i izgrađeno je više od polovine.

- To znači da je od 5 kilometara izgrađeno oko 3,6 kilometara. Isto tako napreduju i radovi u stambenom delu naselja i tu je negde oko 50-55 odsto izgrađena mreža - kaže Čaba Šanta, izvršni direktor za resor investicija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ilustracija (arhiva)

Paralelno se grade i kućni priključci, kojih bi trebalo da bude 630.

- Što se tiče priključaka, „Vodovod“ je sklopio ugovor sa drugim izvođačem za te radove, a radovi su započeti u decembru prošle godine i do sada je izgrađeno 45 novih priključaka za korisnike - dodaje Šanta.

Cena priključka je 27.000 dinara, uz mogućnost otplate na 24 mesečne rate, a ukoliko se isplati u celini dobija se popust od 20 odsto.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

6
Pajo Odgovori
Drugovi vodovodari ispod 15e metar sa materialom nemojte raditi!!!!
magnum Odgovori
palićani bi voleli da vec asvaltiraju ulice,mesec dana ulica Marka Oreškovica isečena,ne moze se autom proci
Bot Odgovori
I sad kažete Laban ne valja?Pa dok nije došao na vlast ništa se nije radilo!!!!!!!
mareee Odgovori
Super!
Kada ce u velikom Bajmoku vodovod!
C Odgovori
Stiže nama i ono doba posle platinastog doba.
PALIC Odgovori
Sta je sa drugim delovima Palica koji nemaju ni vodovod a kamoli kanalizaciju, npr Lovačka ulica deo od Radanovcu do Bačke ulice .Bitno da smo dobili upite i pismeno se izjasnili da želimo kanalizaciju. U Sutjeskoj ulici isto smer od Radanovca od Creske ulice ljudi pisali da žele kanalizaciju dobili odgovor nema više para ....Pola ulice ima kanalizaciju pola nema sve polovično se radi
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.