Komentara: 15
Pregleda: 8296
Foto

Palić spreman za turiste, ali i za investitore

23.06.2017. u 17:48h
Izvor: Subotica.com
Tokom ove godine u infrastrukturu na Paliću  uloženo je oko 130 miliona dinara, rečeno je uoči otvaranja 172. turističke sezone.
Palić spreman za turiste, ali i za investitore

Prema rečima zamenice gradonačelnika, Timee Horvat razvoj infrastrukture i privlačenje investitora radi unapređenja turizma na Paliću jedan je od pririteta gradske vlasti.

Palić spreman za turiste, ali i za investitore

- Značaj razvoja i infrastrukturnog opremanja Palića prepoznala je i Vlada Republike Srbije, jer je krajem novembra prošle godine prilikom izrade Strategije o turizmu Srbije, među 18 ključnih destinacija na 3. mesto uvrstila Suboticu, Palić i Potisje što nam pruža šansu da Palić dostigne  nivo kakvog je dostojan i zasija ne samo u starom, već i u jačem svetlu u narednom periodu - kaže Timea Horvat, ističući da Grad Subotica očekuje i od preduzeća „Park Palić“ da kroz učešće na raznim konkursima da doprinos unapređenju turističkog potencijala.

Da je krajem prošle godine počelo ubrzano stvaranje uslova za razvoj turizma istakao je i Miladin Vidaković, zamenik direktora preduzeća „Park Palić“, podsećajući da je realizovano nekoliko važnih investicija.

- Za razliku od prethodnih godina, kada su ulaganja bila minimalna, cifra od 130 miliona dinara govori o tome koliko su povećana ulaganja i kolika je angažovanost svih nas. Završena je pešačka staza na obali jezera od 510 m sa pratećim mobilijarom, napravljeno je basket igralište i teretana na otvorenom. Danas je završena druga faza rekonstrukcije Termalnog bazena, pa već ujutro počinje sa radom. Iznajmljen je termin jednoj stranoj firmi, pa će sutra na bazenu biti oko 600 ljudi u njihovoj organizaciji, a za građanstvo bazen će početi sa radom od prekosutra, kada će biti besplatno kupanje.  U toku je rekonstrukcija Letnje pozornice, koja će biti završena najverovatnije do kraja meseca, odnosno početka Festivala evropskog filma. Raspisani su i tenderi za rekonstrukciju Velike terase i desnog ulaza zajedno sa sanitarnim čvorima.  Takođe, u toku je i tender za nastavak izgradnje pešačkih staza u Velikom parku. Planirano je i da se do kraja godine izvede otvaranje Tapšinovog kanala i izrada platoa i sudijskog tornja za veslače. U pripremi je projekat i za izradu ptičjeg ostrva u malom jezeru, novac je obezbeđen, ali će se radovi izvoditi tokom jeseni zbog neophodnih uslova sa aspekta ribarstva i voda. U dogovoru sa preduzećem „Palić Ludaš“ aktivirali smo i češće uređenje zelenih površina, koje nisu u samom Velikom parku -kaže Vidaković.

Palić spreman za turiste, ali i za investitore

Posetioce i turiste na Paliću ove sezone očekuje i bogat program, poput muzičkih, sportskih i kulturnih manifestacija. Već večeras počinju 14. Etnofest i Festival ekstremnih sportova „Ground Level Fest”, a 25. juna biće organizovano okupljanje domaćih i stranih auto moto klubova, kao i izložba old tajmer vozila. Prvi koncert na obnovljenoj Letnjoj pozornici biće 12. jula, kada će nastupiti poznati pevač, Sergej Ćetković. Tokom jula slede Festival evropskog filma i Festival elektronske muzike „Summer3p”, a u septembru tradicionalni  „Berbanski dani“

Izvor: Subotica.com
Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću Najava predstojeće 172. turističke sezone na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 8296
Povezane teme

palić

jezero palić

ulaganje u palić

Park Palić

turizam palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.