• Pregleda: 6016

Palić spreman za investitore

Palić spreman za investitore

Nakon što se lokalna samouprava „opekla“ sa slovenačkom kompanijom „Terme olimia“, koja je nakon pompeznih najava odustala od velike investicije na Paliću, u preduzeću „Park Palić“ ne žele da govore o imenima, ali ističu da postoji veliko interesovanje stranih firmi koje se bave spa-turizmom za ulaganje u naš turistički biser.

- Održali smo u minulom periodu zapažene prezentacije na sajmovima investicija u Minhenu, Beču i Milanu i one su dale rezultate, jer u ovom trenutku intenzivno pregovaramo sa potencijalnim investitorima koji bi gradili banjski kompleks i akva-park. Imamo poslovnu obavezu da ne otkrivamo imena sve dok sam investitor to ne objavi – rekao je Goran Gabrić, direktor preduzeća „Park Palić“.

On je dodao da su investitori od dolaska svetske ekonomske krize znatno oprezniji i pažljivije prilaze ulaganjima.

Palić

- Mi smo sa svoje strane sve uradili. Država daje niz podsticaja investitorima, a i mi smo tokom minule dve godine uradili mnogo na polju komunalne i turističke infrastrukture, kako bismo obezbedili preduslove za dolazak investitora. U ovom trenuztku u ponudi imamo 18 parcela, od kojih je polovima poptuno infrastrukturno opremljena i spremna za izgradnju. Treba naglasiti da u Subotici i na Paliću investitori mogu očekivati dobro obučenu radnu snagu i da je to još jedan od parametara koji oni značajno vrednuju, a ne treba zanemariti ni dobar geografski položaj i blizinu većih centara iz okolnih zemalja – zaključio je Gabrić.

Izvor: S media

povezane teme

7
suboticanka Odgovori
Hvala Bogu što su (navodno) spremni da urade nešto lepo i korisno u ovom mrtvom gradu... Vidi se da je reč o inostranom ulaganju, jer ovi naši pametni političari i biznismeni nikako da urade nešto pametno i u našu korist.
Always Ultra Odgovori
Kako suboticanka pise, naglasak je na "navodno"!!!
Ali cak i da su namere najiskrenije strahovita zagadjenost jezera je ogromna brana napretku i dok se to ne popravi bojim se da nema nista od svega ovoga !
rax Odgovori
svasta suboticanka!
prije 2 nedelje je ministar dulic najavio investitora najjaceg u evropi i najveci komplex u srbiji.
dok ta kanalizacija koju park palic reklamira kao pripremu za investitora bude zavrsavala u palickom i ludaskom jezeru, nemojte se nadati nicemu. tako postupaju sa zivotnom okolinom samo idioti na ovoj planeti, niko ko je iole ozbiljan, nece uloziti novac, pogotovo ne ovoliki, o kojem se u slucaju ove investicije radi. rekla bi sarena laza.
doktor Odgovori
spremni da ga ponovo uniste!!!!!!!!!!!!!!!!
još jedan koji nije slep Odgovori
Nikada ali nikad niko od "nadležnih" nije ni u tragovima dao neki konkretan predlog za rešavanje postojećeg problema na Paliću.Sve su to priče tipa ovo smo ,ono smo,ovo ćemo i ono ćemo.Palić ima zaista potencijal ali taj potencijal na žalost prevazilazi intelektualne mogućnosti kvazi političara i priučenih direktora.Ako trenutno ne postoji mogućnost da se sredi jezero šta vas sprečava da rešite pitanje sportskih terena,korova u vikend naselju i urušenih vikendica koje izgledaju kao posle cunamija.To ništa ne košta samo malo organizacije i jasnih pravila,u smislu da svi vlasnici objekata u tom delu moraju da doteraju fasade u pristojno stanje.Pogledajte kako izgleda onaj deo od restorana fontane pa do recimo odbojkaških terena na obali,prošetajte....Na čega liči ona STAZA OKO PALIĆA KOJU STE TAKO AŽURNO OČISTILI ZAJEDNO SA CELOM SRBIJOM U AKCIJI KOJA JE DOSTOJNA SAMO NAJJGLUPLJIH.Kad niste u stanju da rešite osnovne stvari koje se btw. tiču i osnovne kulture kako mislite da uradite tako nešto kao što je podizanje Palića iz mrtvila.Govorite o Paliću kao o Banji pa vas pitam po kom objektu ili sadržaju Palić trenutno spada u banju,to je gradivo koje se uči u prvom razredu turističke škole,koji je neko očigledno preskočio....To što je nekada bilo ZABORAVITE.Ako ste ikada pomislili da će VELIKA TERASA DONETI PROCVAT PALIĆU ,GADNO STE SE PREVARILI,U TAKVOM OKRUŽENJE NI PULSKA ARENA NE DOLAŽI DO IZRAŽAJA A NE VELIKA TERASA ,KOJU NI DAN DANAS NISTE ZAVRŠILI ALI JE ZATO JESTE OTVARALI 10 PUTA I SLIKALI SE ISPRED,U I NA NJOJ MILION PUTA.Kanalizacija koja se gradi na Paliću DIREKTNO SE IZLIVA U JEZERO LUDAŠ KOJE JE INAČE PROGLAŠENO ZA PARK PRIRODE I STAVLJENO POD ZAŠTITU.Naći investitore koji će ulagati u nešto što bi trebalo da bude jezero a u stvari je septička rupa je skoro nemoguće ,a naći ISTE TE A DA SU JOŠ SPREMNI DA PLAĆAJU PROVIZIJU POJEDINCIMA KOJI ĆE DA SE UGRAĐUJU JE SKROZ NEMOGUĆE.Ali s obzirom da smo se od G-dina Dulića naslušali takvih gluposti i nebuloza u ovih par godina,ova je samo još jedna u nizu.
stormwatch Odgovori
Palic je spreman za ulaganja posebno pre izbore, mislim da bi ovoj sharadi stvarno trebalo stati na put jer uvek kada su potrebni politicki poeni dobijamo isti slogan "Palic spreman za investitore". Nadam se da vecina vise nije toliko naivna da poveruje u ova smesna - lazna obecanja.
gyuri1971 Odgovori
I dok godinama gradska vlast stalno najavljuje da je Palić spreman za investitora, a ništa se ne dešava, dr.Dulić je zakasnio sa izjavom ili su zatajili oni koji treba da mu "doture" informacije. Jer se u međuvremenu najveći bazenski kompleks sa termalnom vodom u CELOJ EVROPI, počeo graditi u BAČKOM PETROVOM SELU (???!!!) pod nazivom Petroland i biće gotov za 2 godine. Gradi je slovačka firma Aqva Therm Invest i uložiće 200 miliona evra. Biće to rekreativno bazenski kompleks sa toboganima, termalnom vodom od 48 stepeni Celzijusovih iz dubine od 800 metara, na 26 hektara površine i zaposliće 500 ljudi, biće to takav akva park, da če "naš" Morahalom biti ništa naspram toga. Ej ljudi, u Bačkom Petrovom Selu... Mislim... A na Paliću ni za 100 godina neće biti ni jednog najobičnijeg olimpijskog bazena...

http://www.magyarszo.co.rs/fex.page:2011-08-19_Aquapark_epul_Petrocon.xhtml
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.