Komentara: 5
Pregleda: 9789

Palić proglašen za turistički prostor

07.05.2012. u 16:15h
Izvor: Dnevnik "Danas"
S obzirom na to da Palić zbog svoje vrednosti, karakteristika i prioritetne turističke namene zahteva poseban režim organizacije, uređenja i korišćenja i zaštite, Vlada Srbije je donela odluku da se Palić proglasi za turistički prostor, a njegov upravljač je preduzeće Park Palić, saopšteno je iz tog preduzeća.
Palić proglašen za turistički prostor

Ovom odlukom određeno je da ključne prirodne atrakcije novoimenovanog turističkog prostora Palić čine jezero Palić, Omladinsko jezero, Park prirode Palić i Barokni park, dok su „stvorene atrakcije“ Vodotoranj, Velika terasa, Muzički paviljon, Letnja pozornica, Ženski štrand, Muški štrand, Vila Lujza, Bagojvar, Tramvajska stanica i Veliki park. Turistički prostor Palić će biti organizovan u pet tematskih zona, od vodenih sportova do porodičnih i ruralnih turističkih ponuda, navode u preduzeću Parku Palić.

V.L.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9789
Povezane teme

Park Palić

banja palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.