Komentara: 17
Pregleda: 6343

Palić je najveće subotičko gradilište

12.04.2011. u 16:59h
Izvor: RTV City
Palić je najveće subotičko gradilište

Palić je svakako najveće gradilište u Subotici. Master plan čini svoje pa privatni investitori žele da budu spremni za njega, a da bi se on realizovao grad preko preduzeća Park Palić mora, a to i čini, da stvori sve preduslove. Ovih predhodnih godinu i koji mesec, kako preduzeće Park Palić funkcioniše, pokazali su kolika je šteta naneta gradu i Paliću višegodišnjom blokadom početka rada ovog preduzeća. Oni koji su to činili, ako imaju savesti, morali bi da se postide. Tišinu Palića ovih dana remete udarci pneumatskog čekića koji pobija nove, prokrom šipove koji treba da nose novu betonsku ploču na kojoj će biti ponovo postavljen ženski štrand. Ukupno 119 šipova treba da se pobije. Oni bi trebali da budu trajnije rešenje od drvenih šipova koji izdržavaju 100 godina.

Do prvog maja treba da se u funkciju pusti desna strana velike terase, tačnije deo njenog unutrašnjeg prostora, a za Palićki filmski festival biće spremna i velika sala na spratu u kojoj će se uslučaju kiše održavati projekcije filmova. Naravno, koristiće se i manje sale i prateće prostorije. Kada se ugostiteljski deo završi, a projekat i raspored prostorija u njemu je izuzetan, Velika terasa će biti velika podrška turističkoj ponudi Palića i Subotice.

 

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 17
Pregleda: 6343
Povezane teme

palić

ženski štrand palić

investicije Palić

Goran Gabrić

gradilište Palić

Master plan Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.