Komentara: 1
Pregleda: 2307

Palić grade i bez Dinkića

22.02.2011. u 03:38h
Izvor: Blic
Palić grade i bez Dinkića

Nakon što je, prošle nedelje, premijer Mirko Cvetković smenio potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, a dan kasnije Dinkić i sam podneo ostavku, Subotičani nagađaju da li će se i kako ta vest odraziti na započete radove na Paliću.

Sumnje da je realizacija master plana dovedena u opasnost nije bez osnova jer je Ministarstvo na čijem je čelu bio Dinkić za poslednjih pet godina uložilo čak 4,2 miliona evra u turističku destinaciju pored Subotice. Međutim, domaćini kažu da nema bojazni i da svi započeti i radovi koji se privode kraju teku po planu.

Pomoćnik gradonačelnika i predsednik Upravog odbora preduzeća „Park Palić“ Jasmin Šečić kaže da se s projektom razvoja Banje Palić krenulo 2006. godine, kada je započela izrada master plana. Te godine uložen je novac i u izradu dokumentacije za ključne javne objekte i infrastrukturu. Šečić je tada obavljao funkciju tehničkog direktora Direkcije za izgradnju grada, ustanove koja je započela aktivnosti na Paliću i bila nosilac aktivnosti oživljavanja destinacije.

- Nakon izrade plana i dokumentacije 2007. godine počela je rekonstrukcija i sanacija Velike terase, koja je centralni kongresni objekat, i počela je izgradnja kanalizacije na Paliću. Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je do 2010. godine uložilo 264 miliona dinara. Takođe, 2007. godine počeli smo izgradnju Turističkog informativnog i Vizitorskog centra. Objekti su sada u funkciji, a Ministarstvo je uložio 43 miliona dinara – kaže Šečić.

 Osnivanjem „Parka Palić“ izgradnja infrastrukture je intenzivirana, pa je prošle godine Ministarstvo u Palić investiralo još 110 miliona dinara. Novac je raspoređen za projekat sanacije i adaptacije Ženskog štranda, rekonstrukciju Velike terase i nastavak izgradnje kanalizacije.

Prema rečima Šečića, u 2011. godini planirano je da stigne isto toliko novca, a do sada je odobreno 40 miliona dinara. Novac će biti uložen za završetak Ženskog štranda i kanalizaciju u vikend-naselju.

- Očekujemo da uspešno realizujemo transfer i drugih sredstava o kojima smo razgovarali s ministrom Dinkićem. U pitanju su Veliki park i Velika terasa i ne vidim kako bi njegov odlazak sa čela Ministarstva mogao da prouzrokuje probleme. Dinkić je, kao veliki zaljubljenik u Palić, naše projekte pomagao uvek kad god je mogao i otvaranjem vrata drugih institucija. Sigurni smo da se to neće promeniti – kaže Jasmin Šečić.

Biljana Vučković

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2307
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.