• Pregleda: 4469

Pakistanac maltretirao Sirijca u Subotici zbog iznude

Subotička policija je postupajući po informaciji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, da je na području Policijske uprave otet državljanin Sirije, u toku vikenda uhapsila jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznude i krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Pakistanac maltretirao Sirijca u Subotici zbog iznude

Po odobrenju nadležnog tužioca, zadržavanje do 48 sati određeno je pakistanskom državljaninu M. A. (1989).

Osumnjičeni se tereti da je državljanina Sirije i njegovog prijatelja, držao u kući M. M. U Subotici i fizički ih maltretirao, kako bi od rođaka oštećenog, danskog državljanina sirijskog porekla, iznudio što veću količinu novca.

Po naredbi Višeg suda u Subotici policijski službenici izvršili su pretres kuće koju koristi M. M. I u njoj pronašli oštećenog i još šest državljana Pakistana i Avganistana, koji ilegalno borave na području Republike Srbije i protiv kojih su podnete prekršajne prijave.

Nakon zadržavanja, M. A. Je predat u nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, dok su protiv M. M. (1988) i B. R. (1983) , oboje iz Subotice, za koje se sumnja da su pomagali M. A., podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu, za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, u redovnom postupku.

Izvor: Policijska uprava Subotica

povezane teme

6
lakumity103 Odgovori
M.M. B.R. i M.A. poslati u Pakistan ili Siriju (bez povratne karte).
YAHOO Odgovori
@ lakumity 103
Ni malo jednostavan postupak. Zaista to je gotovo nemoguće legalnim putem.
ledenjak Odgovori
Angažovat Ivicu da ih stavi u maricu i pravac Kosovo tamo gde su Albanci. Pa nek se oni sa njima hakaju.
balfasz Odgovori
Ja ne mogu dovoljno da se cudim, kako je stvarno i realan problem resiti se ovih ljudi, ALI kako su oni dospeli kod nas?

Sve vesti sadrže kako su ih uhvatili kada su izlazili iz Srbije i vratili ih NAZAD NAMA...

Kako ih ne uhvate negde PRE nego sto udju u Srbiju?!?!?!?!?
YAHOO Odgovori
Informišite se malo o međunarodnim sporazumima koje je potpisala naša država i o propisima EU o readmisiji pa ćete biti pravno kvalifikovani da kritikujete. Ovo je tema koja zahteva jedan veoma dugačak komentar.Kao prvo i osnovno to su lica koja nemaju kod sebe nikakav identifikacioni dokument niti drugi način da se utvrdi iz koje su države i kome ih vratiti. Kao drugo nema načina da se stvarno utvrdi da li su oni odista iz Srbije ušli u EU jer ne poseduju dokumenta na osnovu kojih bi se utvrdilo njihovo kretanje.U srbiju su mogli ući samo preko neke od zemalja članica EU(Bugarska,Italija-preko Crne Gore,Grčka -preko Makedonije) a svi oni zatvaraju oči i gledaju da problem prebace Srbiji. I mnogo toga još ......Mnogo je tema i dilema ODISTA TEŠKO REŠIV PROBLEM I BIĆE SVE VEĆI.
zona Odgovori
a gde je bila afrodita
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.