• Pregleda: 2132

Paketići za decu iz hraniteljskih porodica

Paketići za decu iz hraniteljskih porodica

Oko 150-oro dece iz hraniteljskih porodica, na svečanosti u Dečjem pozorištu, dobilo je od Deda Mraza novogodišnje paketiće. Ovu paketići su pripremljeni sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji Radio Subotice, koja je organizovana povodom rođendana ove medijske kuće, a u saradni sa Centrom za socijalni rad. Zahvaljujući pojedincima i preduzećima prikupljeno je skoro 250.000 dinara za kupovinu paketića deci iz hraniteljskih porodica.

Od 231 deteta bez roditeljskog staranja, koliko je ih je u ovom trenutku smešteno u Subotici u 140 hraniteljskih porodica, njih oko 150 ima do 15 godina. U sklopu humanitarne akcije “Paketić Radosti”, koju je povodom 43 godine postojanja i rada organizovala Radio Subotica, ta deca su dobila novogodišnji paketić od Dedamraza.

U organizaciji Radio Subotice i uz podršku Centra za socijalni rad, uspešno je realizovana akcija “Paketić radosti” koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za nabavku novogodišnjih paketića za ovu decu. Ukupno je prikupljeno 246.700 dinara.

Paketići, pojedinačne vrednosti od 1.650 dinara, omogućili su donatori, pravna i fizička lica, među kojima je i Savez samostalnih sindikata.

Prema oceni nadležnih, u Subotici se posvećuje dovoljno pažnje i hraniteljstvu i deci koja smeštena u tim porodicama. Stoga i broj dece i broj hranitelja imaju trend povećanja. Hranitelji dobijaju mesečnu nadoknadu, koja varira iz meseca u mesec, a deca mogu u porodici ostati do završetka školovanja – do 26-te godine. Tako u Subotici trenutno 14 studenata živi u hraniteljskim porodicama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.