• Pregleda: 7623

"Paketić radosti" za decu iz hraniteljskih porodica

"Paketić radosti" za decu iz hraniteljskih porodica

Humanitarna akcija “Paketić radosti” je uspela i oko 150-oro dece koja su smeštena u hraniteljskim porodicama dobiće novogodišnji paketić. U ovoj humanitarnoj akciji Radio Subotice, koja je organozovana povodom rođendana ove medijske kuće, zahvaljujući pojedincima i preduzećima prikupljeno je skoro 250.000 dinara za kupovinu paketića, koji će biti podeljeni na prigodnoj svečanosti u Dečjem pozorištu, 27. decembra u 12 časova.

Trenutno je u Subotici smešteno 231 dete bez roditeljskog staranja u 140 hraniteljskih porodica. Njih oko 150 ima do 15 godina, a u sklopu humanitarne akcije “Paketić Radosti”, koju je povodom 43 godine postojanja i rada organizovala Radio Subotica, ta deca će dobiti novogodišnji paketić od Dedamraza.

U organizaciji Radio Subotice, u sklopu proslave rođendana ove medijske kuće, i uz podršku Centra za socijalni rad, uspešno je realizovana akcija “Paketić radosti” koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za nabavku novogodišnjih paketića za ovu decu. Ukupno je prikupljeno 246.700 dinara od strane donatora – fizičkih lica i preduzeća, zahvaljujući kojima će biti nabavljeni paketići, pojedinačne vrednosti od 1.650 dinara.

Prema oceni nadležnih, u Subotici se posvećuje dovoljno pažnje i hraniteljstvu i deci koja smeštena u tim porodicama. Stoga i broj dece i broj hranitelja imaju trend povećanja. Hranitelji dobijaju mesečnu nadoknadu, koja varira iz meseca u mesec, a deca mogu u porodici ostati do završetka školovanja – do 26-te godine. Tako u Subotici trenutno 14 studenata živi u hraniteljskim porodicama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.