Komentara: 4
Pregleda: 2700

Paketi hrane i higijene za 198 ugroženih porodica

22.01.2021. u 11:55h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa", Crveni krst Subotice će u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) podeliti po 250 paketa hrane i higijene najugroženijim kategorijama stanovništva u Čantaviru, Bajmoku i Subotici. Projektom je ovog puta obuhvaćeno 198 porodica, kojima će se paketi pomoći deliti u dva navrata.
Paketi hrane i higijene za 198 ugroženih porodica

Volonteri Crvenog krsta i predstavnici GIZ-a su prethodnih nedelja obilazili teren, kako bi anketirali i mapirali porodice kojima je pomoć potrebna, na osnovu čega je sačinjena lista korisnika kojima će paketi biti uručeni.

- GIZ je kao donator sačinio kriterijume na osnovu kojih se određuju korisnici, a to je da 70 odsto korisnika čine romske porodice, a 30 odsto socijalno ugroženo stanovništvo iz marginalizovanih grupa, pre svega osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji i stara lica - objašnjava Zoran Molnar, koordinator projekta u Crvenom krstu. - Paketi hrane i higijene biće podeljeni porodicama u Čantaviru, Bajmoku i Subotici koje, osim teške materijalne situacije, žive u naseljima neuslovnim za život, bez struje, vode, kanalizacije.

Paketi hrane i higijene za 198 ugroženih porodicaOvo je druga po redu ovakva akcija koju u okviru projekta sprovode Crveni krst i GIZ. Prva je realizovana prošle godine tokom jeseni, kada je pomoć dobilo 38 porodica iz Čantavira i Subotice.

- Ovog puta će biti obuhvaćemo mnogo više porodica, tačnije 198 iz Čantavira, Bajmoka i Subotice, a broj paketa je određen na osnovu broju članova domaćinstva. Tako će višečlane porodice dobiti više paketa, a ukupno ćemo podeliti po 250 paketa hrane i 250 paketa higijene u dva navrata - dodaje Molnar.

Paketi hrane i higijene za 198 ugroženih porodicaPodela paketa pomoći počeće naredne sedmice, najpre u Čantaviru gde će se paketi deliti 26, 27. i 28. januara. Narednog dana podela će se nastaviti u Bajmoku i delom u Subotici, dok će se 30. januara podeliti poslednji paketi hrane i higijene ugroženim porodicama iz Subotice. Drugi krug podele biće krajem februara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2700
Povezane teme

crveni krst

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

crveni krst subotica

podela paketa pomoći

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.