Komentara: 13
Pregleda: 10553

Pajtić posetio Vinariju Zvonko Bogdan

22.11.2011. u 17:16h
Izvor: RTV Yueco
Pajtić posetio Vinariju Zvonko Bogdan

Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović otvorili su 91. pogon novih tehnologija, d.o.o. “Vinariju Zvonko Bogdan”.Investiciona vrednost programa iznosi 87.577.763 dinara, a pokrajina je 20 miliona dinara.

Vinogradi ''Vinarije Zvonko Bogdan'' se nalaze u blizini Palićkog i Ludaškog jezera i prostiru se na površini od 56 hektara, pri čemu je sada zasađeno 17 hektara vinove loze. U vinariji je instalirana najasvremenija linija za proizvodnju vina iz Nemačke.

Realizacijom ovog pogona kroz direktno zapošljavanje kao i kroz različite vidove kooperacije angažovano je ukupno 110 radnika. Kapacitet vinarije je 300.000 litara vina godišnje.

Vinarija će da ima muzej. Vinogradi se prostiru na 26 hektara, a cilj je da u narednom periodu pod vinogradima bude 56 hektara.

Najveći deo proizvodnje se plasira na tržište Nemačke i drugih zemalja EU, u Crnu Goru i BiH, a manji deo u Srbiji. Planirani godišnji bruto prihod je 4 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 10553
Povezane teme

palić

ludaško jezero

zvonko bogdan

bojan pajtić

vinarija Zvonko Bogdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.