Komentara: 46
Pregleda: 8552

Pajtić podržao novi koncept gradnje pozorišta u Subotici

07.03.2013. u 16:58h
Pokrajinski premijer Bojan Pajtić potvrdio je još jednom potpunu podršku novom konceptu rešavanja problema izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici, koji podrazumeva usaglašavanje projekta sa realnim potrebama grada, kao i finansijskim mogućnostima finansijera ovog projekta, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Pajtić podržao novi koncept gradnje pozorišta u Subotici

Vlada AP Vojvodine:
500 miliona za Pozorište

Na jučerašnjem sastanku Dulića i Pajtića u Novom Sadu potvrđeno je da će Vlada Vojvodine obezbediti 500 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta.

- Ambicija je da se u prvoj polovini ove godine nastavi izgradnja zaštićenog dela pozorišta, kao i da se obezbedi kontinuitet izgradnje do završetka objekta, rekao je Modest Dulić.

Gradonačelnik je ranije izjavio da se realni materijalni kapaciteti za gradnju Narodnog pozorišta u Subotici kreću oko deset miliona evra, što je više nego duplo manje u odnosu na projektovanu vrednost postojećeg projekta.

Narodno pozorište duplo manje, ali završeno za 2-3 godine?

Iz tog razloga, Dulić smatra da originalni projekat pozorišne zgrade od skoro 20 hiljada kvadratnih metara struka treba da smanji na deset hiljada kvadratnih metara, a da se vrednost investicije kreće oko sume od deset miliona evra. On je ocenio da bi u takvom slučaju Subotica mogla da za dve-tri godine ima pozorišnu zgradu.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 46
Pregleda: 8552

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

Modest Dulić

izgradnja narodnog pozorišta

bojan pajtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.