Komentara: 3
Pregleda: 3449

Oživljavanje ribolova u opštini Kanjiža

19.02.2014. u 16:50h
Izvor: Magyar Szó
U Klubu Sportskih Ribolovaca Proleter iz Horgoša je nedavno održana izborna sednica gde je od dosadašnjeg predsednika Đerđa Kovača funkciju preuzeo dosadašnji potpredsednik Željko Balaban.
Oživljavanje ribolova u opštini Kanjiža

Predsednik kaže da je Klub prošle godine ostvario bogat program a slične planove imaju i za ovu godinu. Klub se diči tradicionalnim takmičenjima a veliko je interesovanje i za ribolovačku školu koju organizuju za decu.

„Ribolovački kurs prvenstveno organizujemo za đake Osnovne Škole 10. Oktobar, a očekujemo decu od prvog do osmog razreda. Prošle je godine 39 đaka učestvovalo u programu a na osnovu informacija koje smo dobili čini se da će njihov broj ove godine dostići i 60” – kaže Balaban dodajući: cena ribolovačkog kursa je 400 dinara. Za ovu sumu deca dobijaju ribolovački štap, kompletnu opremu. Na kraju kursa se organizuje i takmičenje za polaznike. U toku obuke se deca uče ne samo pecanju nego i očuvanju okoline. „Kurs počinje krajem marta a prvi put deca susreču vodu posle pet časova. Prva stvar koju polaznici nauče je očuvanje okoline. U praksi to znači da je prva stvar kad siđemo do reked a pokupimo smeće” – objašnjava Balaban.

Predsednik kluba kaže da smeće inače predstavlja veliki problem na obali Tise: ne samo da ugrožava floru i faunu obale nego je i za rubolovački turizam neprihvatljiv. „Ako bi obratili malo više pažnje mogli bismo ovde dovoditi i inostrane sportske ribolovce” – kaže Balaban.

Predsednik kaže da problem predstavljaju i dozvole za ribolov: ako neko plati, može ribu da lovi bilo gde. „Ribolovci ostalih opština plaćaju dozvole mesnim klubovima ali ribu love u Tisi, a ne vode računa o obnavljanju ribljeg fonda” – žali se Balaban.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3449
Povezane teme

ribolov

pecanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.