Komentara: 2
Pregleda: 2100

Ozelenjeno dečje igralište

11.04.2012. u 16:30h
Izvor: SuMedija
U sklopu projekta „Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina" pri kraju su radovi na ozelenjavanju i oplemenjavanju igrališta u ulici Augusta Cesarca, u Mesnoj zajednici "Novo selo".
Ozelenjeno dečje igralište

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo" zasadili su dvadeset stablašica, živu ogradu i 500 komada šiblja.

Ozelenjavanje ove i još 31 površine u gradu odvija se u sklopu projekta "Rekultivacija devastiranih i ozelenjavanje nekultivisanih površina u Subotici" koji zajednički realizuju Grad Subotica i JKP "Čistoća i zelenilo". Projektom je obuhvaćena površina od 55.000 kvadrata, a biće zasađeno oko 1.100 stablašica i 30.000 jedinki šiblja za žive ograde.

Rukovodilac radne jedinice u JKP "Čistoća i zelenilo" Elizabeta Tumbas prilikom obilaska radova izjavila je da će 99% projekta biti realizovano do 1. maja.

Predsednik Skupštine grada Slavko Parać, obilazeći radove, konstatovao je da je pomenuta lokacija pre ove akcije bila "siromašna zelenilom", a da sam projekat predstavlja i veliki ekološki poduhvat.

- Ova akcija ima višestruki značaj i veoma je važna. Zahvljajujući ovoj akciji, ekološki gledano, obezbedili smo kiseonik za ceo životni vek preko 6.000 građana. Pored toga, menjamo mikroklimu ovih naselja i ulepšavamo ih. Izvođenjem ovih radova u Novom Selu biće napravljena zelena barijera između dečijeg igrališta i sportskog terena. Biće to nova zelena oaza za građane ove mesne zajednice, gde će svako moći da pronađe svoje mesto – rekreativci da se bave sportom, deca da se igraju, a najstariji da uživaju u zelenilu – rekao je Parać.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2100
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

ozelenjavanje parkova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.