Komentara: 0
Pregleda: 3127

Otvoreno prvenstvo Evrope u problemskom šahu

07.05.2009. u 23:20h
Izvor: RTV
<p>U Subotici je danas otvoreno peto prvenstvo Evrope u problemskom &scaron;ahu na kojem će se za medalje do nedelje boriti vise od 120 problemista iz 24 države.</p>
Otvoreno prvenstvo Evrope u problemskom šahu

Učesnike šampionata i goste pozdravili su potpredsednik Međunarodne šahovske federacije Rus Andrej Selivanov, potpredsednik Šahovskog saveza Srbije Miroslav Kopanja, predsednik Društva problemista Srbije Borislav Gađanski i predsednik Međunarodne organizacije za problemski šah Uri Avner.

"Međunarodna organizacija je ponosna na organizaciju ovog šampionata. Želim da uživate u predstojećem takmičenju, a gradskim vlastima Subotice zahvaljujem na izvanrednoj organizaciji", rekao je Avner.

Peto prvenstvo Evrope u problemskom šahu otvorio je predsednik skupštine Subotice Jene Maglai.

"Želim vam dobre rezultate, ali i dobro druženje i verujem se da ćete iz Subotice otići s najlepšim uspomenama.

Mi ćemo i ubuduće nastojati da organizujemo ovako značajna takmičenja i nadam se da je ovo početak ostvarenja naših želja i nastojanja, a možda i tradicije", rekao je Maglai.

Evropsko prvenstvo u problemskom šahu biće održano u petak i subotu, a danas je na programu Otvoreno prvenstvo u rešavanju šahovskih problema. Na njemu će učestvovati veliki broj naših problemista koji će imati priliku da osvoje međunarodne titule.

Po završetku prvenstva Evrope, na programu je izuzetno atraktivno kup takmičenje u brzom rešavanju dvopoteznih problema.

Na kontinentalnom prvenstvu Srbija brani šampionsku titulu, ali će do novog zlata teško doći, jer je naša reprezentacija oslabljena neučestvovanjem Miodraga Mladenovića. Prvi favorit je Rusija, dok će Srbija uz Poljsku i Izrael biti kandidat za preostale medalje.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3127
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.