Komentara: 0
Pregleda: 5209

Otvorene Ekološke letnje učionice

12.05.2011. u 20:01h
Izvor: RTV Yueco
Otvorene Ekološke letnje učionice

U Domu za negu koji radi u okviru Gerontološkog centra Subotice svečano su otvorene ekološke letnje učionice. Projekat je finansiran od strane Fonda za zaštitu životne sredine sa oko dva miliona dinara. Gerontološki centar je izdao i priručnik o pisanju projekata u svrhu konkurisanja za novac iz domaćih i stranih fondova, što je podržala lokalna samouprava. Priručnik će biti besplatno distribuiran na celoj teritoriji Srbije, a namenjen je školama, nevladinim organizacijama i preduzećima.

Projekt nosi naziv "Ekološka letnja učionica - edukacija u izradi projektnih predloga iz oblasti zaštite životne sredine uz primenu intersektoralnog pristupa". Ekološka radionica će biti namenjena ne samo članovima Gerontološkog centra, nego i svim građanima Subotice koji žele da se bave zaštitom životne sredine. Učesnici radionice imali su priliku da saznaju nešto više o origami tehnici.

Gerontološki centar je izdao i Priručnik za pisanje projekata u cilju konkurisanja za dobijanje novca iz domaćih i evropskih fondova. Grad je učestvovao sa 277 hiljada dinara, što je trećina novca potrebnih za štampanje priručnika "Kako napisati kvalitetan projekat".

Ekološka svest, podizanje svesti o važnosti i potrebi zaštite životne sredine će morati u budućnosti da se potencira. U našoj zemlji postoji na desetine sličnih učionica koje se nalaze uglavnom pri zaštićenim prirodnim dobrima.

Projekat Ekoloških letnjih učionica realizuje Gerontološki centar u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Lokalna samouprava je pomogla finansiranje projekta u cilju povećanja tiraža ovog veoma značajnog Priručnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5209
Povezane teme

Saša Vučinić

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ekološke letnje učionice

miladin avramov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.