Komentara: 0
Pregleda: 3138
Foto

Otvorena XVI konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018

13.09.2018. u 18:27h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće, šesnaestu godinu zaredom, otvorena je Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima SISY. Organizatori konferencije posvećene inteligentnim sistemima, informatici i robotici su Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte.
Otvorena XVI konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018

Konferencija, koju je svečano otvorio dr Imre Rudaš sa Univerziteta Obuda iz Budimpešte,  ove godine okupila je 80 naučnika i profesora iz zemalja organizatora, ali i  Slovačke, Kine, Kanade, Rumunije i Estonije.

U naredna tri dana učesnici konferencije predstaviće 62 rada na temu primenjene matematike, primenjene informatike, kao i industrijske informatike.

- Danas su sve ove oblasti, kojima je konferencija posvećena, jako usko povezane, pa svi koji rade neko istraživanje ili se bave naukom vezano za neku određenu oblast nužno moraju neke druge tehničke ili manje tehničke oblasti da dotaknu i zato je ova konferencija jako značajna. Raduje nas što je interesovanje učesnika ove godine mnogo veće i što imamo goste iz raznih evropskih, ali i zemalja Azije - kaže Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Otvorena XVI konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018

Nakon svečanog otvaranja, održana su tri plenarna predavanja. O novim tipovima neuralnih mreža govorio je prof. Filip Čen iz Kine, prof. Ljiljana Trajković iz Kanade održala je predavanje na temu „ Kako IEEE može pomoći u karijeri inženjera“, dok je  predavanje pod nazivom  „Da li hiljadu reči opisuje model?“ na temu modeliranja sistema održala prof. Sonja Ristić sa Univerziteta u Novom Sadu.

Jedan od stalnih učesnika konferencije, prof. dr Peter Čisar sa Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda, kaže da je   konferencija „SISY“  značajno mesto na kojem naučnici iz raznih zemalja već više od jedne i po decenije razmenjuju iskustva i predstavljaju novine u oblasti intelignetnih sistema i primenjene matematike.

- Jako je dobro što se nekoliko puta godišnje viđamo kako na konferenciji, tako i kao rezultat uspostavljenih kontakata na konferenciji. U nauci gde je inače nedostatak komunikacije značajan, kao posledica finansijskih problema, ova konferencija je jedinstvena prilika da se nađemo na jednom mestu. Mi, naučnici koji se bavimo određenim oblastima, možemo da razmenimo iskustva i čujemo ko sa kim ima komunikaciju, šta su najnoviji trendovi u svetu, da razmenimo određenu literaturu i uspostavimo nove timove i zajednički radimo na rešavanju problema - ističe prof. dr Peter Čisar.

Sutra i prekosutra konferencija će biti nastavljena na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, gde biti organizovan rad po sekcijama.

Izvor: Subotica.com
XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018 XVI Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2018
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3138
Povezane teme

visoka tehnička škola strukovnih studija

simpozijum o inteligentnim sistemima

igor firstner

Međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.