Komentara: 1
Pregleda: 3505

Otvorena "Uskršnja izložba"

16.03.2013. u 16:21h
Izvor: RTV City
Dvanaesta tradicionalna „Uskršnja izložba“ u okviru projekta „Čuvari tradicije“ otvorena je u KUD „Bunjevka“. Izložba obuhvata eksponate više stvaralaca ali centralno mesto zauzimaju radovi Ane Petrov Bebe kojoj je ovo prva samostalna izložba. Ujedno, predstavljen je katalog „Čarolija prirode i mašte“.
Otvorena "Uskršnja izložba"

Ana Petrov Beba penzionerske dane provodi stvarajući i oživljavajući svoje ideje. Ukrašavanjem jaja se bavi godinama a sada je došlo do prve samostalne izložbe. Motivi su joj uglavnom iz života sredine u kojoj je odrasla.

Ana Petrov Beba:

„To su neke moje ideje, neke uspomene sa salaša. Ceo taj uskršnji program se stvorio od mrtve prirode, pejzaža – sve je to sa salaša i sve je to u mojoj duši.“

„Inače, to niko nikada nije tako radio i ja se tu lepo snalazim. To se može i šiti, pravila sam od toga kornjaču, ježa, cipelu, zvono – bilo šta.“

Ana Petrov Beba koristi i prirodni materijal , kukuruzovinu, nešto što nije zastupljeno u našem kraju. Zainteresovani mogu pogledati izložbu do 23. marta, u prostorijama KUD „Bunjevka“ u ulici Miloša Obilića.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3505
Povezane teme

uskršnja izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.