Komentara: 0
Pregleda: 3026
Foto

"Otvorena scena - Umetnička ulica" predstavila mlade umetnike

20.06.2019. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
Mladi i talentovani sugrađani koji se bave crtanjem, slikanjem, muzikom, modernim plesom, književnim performansom i izradom rukotvorina sinoć su se predstavili publici u okviru programa "Otvorena scena - Umetnička ulica", koji je po prvi put organizovala Fondacija "Danilo Kiš".
"Otvorena scena - Umetnička ulica" predstavila mlade umetnike

Omladinski klub "Skladište" sinoć je bio dom za oko desetak mladih subotičkih umetnika koji su svoje fotografije, crteže grafitnom olovkom, akvarele i akril na papiru izložili u "Umetničkoj ulici", a među njima je bila i Miljana Letović, koja je predstavila svoj brend ručno rađenog nakita za odrasle i aksesoara za decu "jer_si_tako_u_mogućnosti".

- Brend pod ovim imenom postoji oko godinu i po dana, a izradom nakita se bavim već desetak godina, krenuvši, što bi se reklo, za svoju dušu. Za odrasle pretežno pravim ogrlice i minđuše, dok za decu izrađujem rajfove, krunice, trakice, priveske sa imenima, lančiće za dude, odnosno sve što može da im izmami osmeh na lice - rekla je Letović, dodajući da je u pitanju hobi koji otplaćuje sam sebe. - Ovo je moja velika ljubav i izduvni ventil, jer kako sam majka jednog deteta, a drugo je na putu, dok beba spava vreme koristim za pravljenje nakita. To je ono što mi puni baterije, a cilj mi je da zaradim toliko da mogu da obnovim materijal.

"Otvorena scena - Umetnička ulica" predstavila mlade umetnike

Drugi deo manifestacije "Otvorena scena" doneo je bogat plesni, književni i muzički program, u okviru kojeg su nastupili Crystal dance club Subotica, Plesni studio "Larisa - Vanja", Creative studio, Udruženje građana "Stvaraj budućnost", Hor savremene muzike i Književni klub Fondacije "Danilo Kiš", dok su se svojom autorskom muzikom publici predstavili Andrej Ademi, Pali i Supermen, The Curlies, Žarko Pribaković, Pavle Zvekić i Olga Čegar, Bojan Temunović, Davor Knežević i Nikola Radonjić.

- Odziv je zaista bio fantastičan i trudili smo se da program podelimo na dve celine, odnosno da u okviru jedne nastupe prepoznatljivi subotički kantautori, a da u drugom delu damo priliku mladim sugrađanima koji se do sada nisu predstavili publici, što i jeste cilj ove manifestacije, da promovišemo mlade i talentovane ljudi koji rade nešto kreativno, a koji nemaju često mogućnost da to i pokažu širem auditorijumu - objasnio je Armand Mesaroš, muzički urednik "Otvorene scene".

"Otvorena scena - Umetnička ulica" predstavila mlade umetnike

Program "Otvorena scena - Umetnička ulica" organizovala je Fondacija "Danilo Kiš", a prema najavama, zamisao je da ova manifestacija postane tradicija, te da se svake godine održava, ukoliko vremenske prilike dozvole, u Parku Rajhla Ferenca.

Izvor: Subotica.com
Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica Otvorena scena - Umetnička ulica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3026
Povezane teme

Armand Mesaroš

Fondacija Danilo Kiš

otvorena scena - umetnička ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.