• Pregleda: 4702

Otvorena Regionalna izložba cveća

Regionalna izložba cveća „Garden flora”, treća po redu, otvorena je juče, na Trgu republike, kod Plave fontane. Na izložbi učestvuje 19 izlagača, s ciljem da se promovišu primarni proizvođači cveća iz našeg grada i okoline. Organizator manifestacije je Udruženje seljaka „Subotica”.
Otvorena Regionalna izložba cveća

Izložbu je otvorio gradonačelnik Subotice Jene Maglai koji je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo što se veliki broj sugrađana interesuje za ovu veoma lepu manifestaciju.

- Smatram da je ova izložba cveća jedan lep segment našeg centralnog gradskog trga koji će tokom nekoliko narednih dana biti ukrašen cvećem. Nadam se da će veliki broj naših sugrađana poželeti da posadi cveće u svom dvorištu, kako bi doprineli lepšem okruženju, na radost svih nas. Želeo bih da se ova manifestacija održava svake godine, jer mislim da stvara jedan veoma lep ambijent u centru grada - istakao je gradonačelnik Maglai.

Cilj izložbe je da se poveća konkurentnost lokalnih, i to prvenstveno primarnih proizvođača cveća, naglasio je Arpad Kiš, predsednik Udruženja seljaka „Subotica”.

- Mislim da je cvećarstvo u subotičkoj regiji među vodećima u državi kada su u pitanju mali i srednji proizvođači, dok industrijske proizvodnje još uvek nema. Međutim, sa aspekta zaposlenosti i značaja za privredu našeg grada mnogo su bitnije manje i srednje kategorije jer se u njima, zbog mnogo veće zastupljenosti ručnog rada, zapošljava veliki broj ljudi, što znači da brojna porodična gazdinstva žive upravo od ove grane poljoprivrede - rekao je Arpad Kiš.

Izložba cveća biće otvorena do nedelje, 27. aprila, u periodu od 8 do 20 časova.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

3
nale Odgovori
Da, gospodine Kiš! Zapošljavaju se nadničari iz okolnih sela i iz Transilvanije, za sitnu satnicu. O doprinosima nećemo ovog puta, kao ni o fiskalnim računima pri kupovoni cveća i sadnica.
Ivan Odgovori
Ova manifestacija nema veze sa nazivom, ovo cveće i ostalo zelenilo možemo naći p pijacama ponekad i po pristupačnijim cenama. Ako su već u centru grada,a ne vereujem da plaćaju zakup, zašto cene nisu izložbene pa možda i niže. Obično zamajavanje i glupiranje sa prosečnim zelenilom,kakva izložba? Gospodine Kiš nivo vam je zavidan kao i gradonačelnikov, dajte da drugi učestvuju u organizaciji, možda bude na nivou....ovo je slika siromašta u asortimanu kada već pričate o IZLOŽBI CVEĆA
ante Odgovori
gospodine kis arpad gde ste utopili 5.miliona dinara ove godine sta ste dobili od grada subotice cije su te pare I gde ste potrosili
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.