• Pregleda: 1976

Otvorena izložba "Šešir"

U Gerontološkom centru u Subotici otvorena je izložba na temu: “Sunčane jeseni života”. Izložba je rezultat rada radnookupacione terapije stanara sva tri doma. Na izložbi su predstavljeni radovi od gline i platnenog papira, kao i slike rađene na svili.
Otvorena izložba "Šešir"

Korisnici Gerontološkog centra su oduševljeni izložbom. Slikati na svili ili praviti predmete od platnenog papira nije bilo lako. Autori izložbe su se dogovori da im tema bude “Šešir” i na osnovu toga su nastali i radovi koji su izloženi u Holu Gerontološkog centra Subotica.

Gerontološki centar stalno uvodi nove tehnike u radno-okupacionu terapiju stanara.U okviru obeležavanja manifestacije “Sunčana jesen života” po gerontoloških klubovima održano je nekoliko svečanosti. Iako je bilo u planu da se ove godine otvore gerontološki klubovi u Čantaviru i Tavankutu, sa time će se pričekati jer nisu rešeni imovinsko pravni odnosi.

Slikanje na svili drevna umetnost nastala u 11. veku na Istoku u istočnim zemljama poput Indonezije, kod nas se smatra novom slikarskom tehnikom. Na svili naše sugrađanke su oslikale različite motive, raznim tehnikama. Slikanje na svili nije samo modni detalj, recimo kada se oslikavaju marame nego je i mogućnost da se neko likovno izrazi.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.