Komentara: 4
Pregleda: 4070
Foto

Otvorena izložba posvećena Holokaustu

04.04.2014. u 15:40h
Izvor: RTV City
U jednom od vagona na Željezničkoj stanici u Subotici danas je otvorena izložba slika posvećena Holokaustu. Izložbu je organizovala mađarska Fondacija „Povorka života“ iz Budimpešte sa ciljem upoznavanja sa istorijskim činjenicama o Holokaustu, najvećem pogromu Jevreja, gde je život izgubilo veliki broj pripadnika ove nacionalne manjine. Izložba će biti postavljena do 11. aprila.
Otvorena izložba posvećena Holokaustu

Fondacija „Povorka života“ koja je i organizator ove izložbe deluje u 54 zemlje, i njen rad baziran je na edukaciji. Svake godine organizuju se posete Holokaustu, a od 2007. godine, od kada se posete i organizuju, pogledalo ju je oko 100.000 ljudi. Subotica je drugi grad van granica Mađarske u kojem je ova izložba postavljena.

Iz Subotice je u Holokaust odvedeno četiri hiljade subotičkih Jevreja, od kojih je samo hiljadu preživelo i vratilo se u svoj grad. U jevrejskoj opštini ističu da izložba ima veliki značaj i napominju da nikako ne sme da se zaboravi ono što se tada dogodilo.

Na izložbi su postavljene slike iz života Ilone Novak i jednog od poznatih fudbalera Šandora Švarca. Izložba će biti postavljena do 11. aprila od 8 do 16 časova, osim u petak 11. aprila kada će biti otvorena od 8 do 10 časova. Ulaz je besplatan. Nakon Subotice, izložba će biti otvorena u mađarskom gradu Mohaču.

Izvor: RTV City
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4070
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.