Komentara: 0
Pregleda: 2623

Otvorena izložba "Mladi i stari zajedno"

13.11.2013. u 21:14h
Izvor: RTV Yueco
U Gerontološkom klubu “Centar 2” otvorena je izložba radova pod nazivom “Mladi i stari zajedno”. Učenici Osnovne i Srednje škole "Žarko Zrenjanin", kao i oni koji idu u produženi boravak u Banijskoj ulici imali su priliki da nauče da slikaju na svili, tekstilu i platnenim torbama. Projekat su zajednički realizovali Gerontološki centar Subotice i Udruženje građana “Cosmo”.
Otvorena izložba "Mladi i stari zajedno"

Polaznici su veoma zadovoljni radionicama. Kažu da će oni sada imati priliku da nauče svoje drugare nekoj novoj veštini. Polaznici kreativnih radionica savladali su slikanje na svili, tekstilu i platnenim torbama. Oko 20-tak učenika Srednje škole Žarko Zrenjanin imali su priliku da od članova gerontološkog kluba “Centar 2”, koji se nalazi u ulici Žarka Zrenjanina nauče neku novu veštinu.

U radionicama učestvovalo je više od 20 osoba, a održano je 20 kreativnih radionica. Projekat je finansiran uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo, socijalna pitanja i demografiju u vrednosti od 500.000 dinara.

U okviru projekta anketirani su i građani na temu: odnosa ljudi prema mentalno zaostalim licima i drugim licima iz marginalizovanih grupa. U istraživanju ispitan je odnos javnosti prema određenim marginalnim grupama – licima sa posebnim potrebama i starijim licima. Uzorak je obuhvatao 591 ispitanika starosnog raspona od 18 do 65 godina na teritoriji grada Subotice.. Rezultati istraživanja su pokazali da postoji visok nivo diskriminacije prema delu stanovništa sa invaliditetom.

Takav društveni kontekst se mora menjati iz korena, jer je problem nesocijalizovanosti osoba sa posebnim potrebama problem u porastu. Cilj je da sa ovim istraživanjem se izgradi temelj budućim projektima i istraživanjima kako bi se podigao svesti o realnim potrebama fizički i mentalno hendikepiranih lica.

 

Izvor: RTV Yueco
Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno" Izložba projekta "Mladi i stari zajedno"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2623
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.