Komentara: 0
Pregleda: 7769

Otvorena izložba karikatura

18.10.2016. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
U Galeriji Otvorenog univerziteta u ponedeljak uveče otvorena je izložba karikatura, sastavljena od najboljih radova pristiglih na konkurs „Dani savremene srpske karikature 2016“.
Otvorena izložba karikatura

Izložbu drugu godinu za redom organizuje Magazin „Dani“ a posetioci u narednih desetak dana imaju priliku da pogledaju skoro 80 radova najpozantijih karikaturista iz naše zemlje. Pred žirijem je bio veoma težak zadatak da odabere najbolje među mnogobrojnim sjajnim radovima. Ipak odluka je pala te je prva nagrada pripala Muhamedu Đerleku Maksu iz Novog Pazara, druga Kristini Radojčin iz Subotice a treća Svetlani Ceci Krstić iz Beograda.

- Zadovoljan sam samom činjenicom što je Salon karikature ponovo održan, što nije napravljena pauza, a nadam se da će postati tradicija i da ga podignemo na još viši nivo i obogatimo pratećim manifestacijama – ističe Vladan Stefanović, izdavač Magazina „Dani“. - Na konkurs je stiglo više od 150 dobrih radova od 45 autora, što govori da u Srbiji fali ovakvih manifestacija i susretanja i ukrštanja misli i slike karikaturista.

Otvorena izložba karikatura

Otvorena izložba karikatura

Salon karikature otvorila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, podsećajući na anegdotu sa prošlogodišnje izložbe.

- Dok se jedan školarac smejao liku nacrtanom na karikaturi, drugi ga je prekorio da se ne smeje jer „to može svakom da se desi“. Karikatura može svakom da se desi. Bez obzira da li je posmatramo kao novinarstvo, umetnost ili društvenu kritiku, karikatura je nešto što nikoga ne ostavlja ravnodušnim i nešto što je prijemčivo i blisko svima nama – naglasila je Jasmina Stevanović.

Među karikaturama našli su se i portreti naših olimpijaca Davora Štefaneka i Nikole Kalinića, koje su im ovom prilikom uručene. Fotografije možete pogledati u povezanom albumu u nastavku.

Izvor: Subotica.com
Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016" Izložba radova sa konkursa "Dani savremene srpske karikature 2016"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7769
Povezane teme

davor štefanek

nikola kalinić

dani karikature

dani savremene karikature

jasmina stevanović

vladan stefanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.