Komentara: 27
Pregleda: 22374
Foto

Otvorena fabrika "Ondaplast Balkan"

28.05.2019. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Italijanska kompanija "Ondaplast", koja se tri i po decenije bavi proizvodnjom plastičnih proizvoda, otvorila je danas fabriku u Subotici, prvu u našoj zemlji.
Otvorena fabrika "Ondaplast Balkan"

U pogone fabrike "Ondaplast Balkan" italijanski investitori uložili su 7,5 miliona evra i zaposliće 35 ljudi, sa planom da se u naredne dve godine broj radnika udvostruči.

- Ovo je samo  potvrda činejnice da je Subotica lokomotiva razvoja u Srbiji – poručio je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade. – Pored statistike o spoljno-trgovinskoj razmeni i investicijama, italijanska ulaganja u našoj zemlji su važna i zbog socijalne odgovornosti italijanskih kompanija koja je uvek bila na zavidnom nivou. Svetski prepoznat brend „made in Italy“ sa sobom povlači i impresije u mnogim drugim stvarima. Italijanske kompanije su uvek  ostavljale kulturološki trag u ambijentu gde su postojale i gradile čvrsta prijateljstva sa domaćim narodom.

Otvorena fabrika "Ondaplast Balkan"

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban podsetio je da u našem gradu posluje desetak italijanskih kompanije koje zapošljavaju  više od dve hiljade radnika.

- Regionalna privredna komora SBO je prošle godine u ukupnoj razmeni sa Italijom ostvarila oko 125 miliona dolara, što je za 11 odsto veći nego 2017. a taj trend rasta se nastavlja – istakao je gradonačelnik Laban. - Ovo su stvari kojima treba da se radujemo, otvaranje novih radnih mesta i bolji život naših građana je nešto čemu svi težimo. Siguran sam da predsednik države vodi zemlju pravim putem i to se vidi u svakom segmentu društva, vidi se koliko je novih fabrika otvoreno, kolika su bila ulaganja u puteve i drugu infrastrukturu, u zdravstvene i obrazovne ustanove...

Otvorena fabrika "Ondaplast Balkan"

Otvaranju je prisustvovao i ambasador Italije Karlo Lo Kašo, koji je istakao da njegove kolege izuzetno vole Suboticu i da će biti prisutne na predstojećem Međunarodnom sajmu privrede.

- Italijani imaju posebne veze sa Vojvodinom i Suboticom, gde je pre tri godine otvoren počani konzulat a  aktivnosti Italijanskog kulturnog centra „Piaza Italia“ su u središtu kulturne scene grada. Ali naš najveći onos su italijanski investitori, u Vojvodini postoji oko 70 italijanskih kompanija koje zapošljavaju više od 11 hiljada ljudi – podsetio je ambasador Lo Kašo. – Mi radimo u Srbiji, sa Srbijom i za Srbe. Italijani  šalju jaku poruku da nastavljaju da investiraju u Srbiju jer veruju zajednički razvoj našeg zajedničkog rada. Ove godine slavimo 140 godina diplomatskih odnosa između Rima i Beograda i deceniju strateškog partnerstva između naše dve zemlje. Uvereni smo da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji, zajedno sa Italijom i drugim zemljama članicama. Ekonomski rast i regionalna stabilnost su ciljevi i Srbije i Italije i želeo bih da zahvalim  srpskim vlastima za sjajnu saradnju na ekonomskom polju.

Otvorena fabrika "Ondaplast Balkan"

Kompanija „Ondaplast“ je stara 37 godina i treća je kompaniji Evropi u proizvodnji ekstrudiranih proizvoda.

- Sever Srbije smo izabrali zbog njegove pozicije  jer se nalazi u središtu tržišta kome želimo da se obratimo, to su centralna i istočna Evropa, u budućnosti Rusija, istočna Austrija i Nemačka, odnosno gde je razvoj veoma visok, gde imamo niže troškove energije i visok nivo obrazovnog kadra – jasan je Marko Fontana, direktor „Ondaplast Balkan“. – Centar naše proizvodnje je ekstruzija i konvertovanje industrijske ambalaže, godišnje proizvedemo  22 hiljade tone, a u Srbiji očekujemo da će biti oko dve hiljade tona godišnje. Primena limova je vrlo široka ali 90 odsto je u industriji . Naša kompanija se zasniva na razvoju i investicijama, koje čine pet do šest odsto godišnjeg prometa. Rad je usmeren na poboljšanje kapaciteta i prizvodnje, smanjenje otpada i veće recikliranje i istraživanje i razvoj novih tehnologija.

Otvorena fabrika "Ondaplast Balkan"

Izvor: Subotica.com
Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan" Otvaranje fabrike "Ondaplast Balkan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 22374
Povezane teme

bogdan laban

ondaplast

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.