Komentara: 78
Pregleda: 23941
Foto

Otvorena fabrika "B+B Sensor Solutions"

31.10.2019. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
U Privrednoj zoni "Mali Bajmok" danas je svečano otvorena nemačka fabrika "B+B Sensor Solutions" koja trenutno zapošljava 20 radnika, a petogodišnji cilj je da zaposle stotinu.
Otvorena fabrika "B+B Sensor Solutions"

Kompanija "B+B Thermo-Technik GmbH" je počela sa radom 1984. godine u Nemačkoj, i od tada uspešno posluje, proizvodi i razvija termotehničke senzore, senzore vlage i ostale merne jedinice za sve vrste aplikacija. Većina proizvoda je razvijena i proizvedena po zahtevima kupaca.

Porodično preduzeće iz Nemačke odabralo je Subotici za investiranje zbog odličnog poslovnog ambijenta koji imaju naš grad i cela Vojvodina.

Otvorena fabrika "B+B Sensor Solutions"

- Ovde vidimo nemačku i srpsku zastavu, preko puta austrijsku i srpsku, u daljini se vijori italijanska... Ti simboli u Privrednoj zoni govore o zajedništvu i velikom broju zaposlenih – istakao je pokrajinski premijer Igor Mirović, na otvaranju fabrike. – Širom Vojvodine niču nove kompanije, kako strane tako i domaće. Sa Nemačkom sarađujemo na izuzetno visokom nivou, u njihovim fabrikama u našoj zemlji ima 60 hiljada zaposlenih, a njihova ulaganja su dostigla 1,4 milijarde evra. U našoj pokrajini od ukupnog broja radi više od 50 kompanija sa više od 22 hiljade zaposlenih i to je za nas od velike važnosti. Zato pozivam sve nemačke, ali i druge inostrane komanije da ulažu širom Vojvodine i cele naše zemlje. Vojvodina je u proteklom periodu izgradila deset i opremila još deset privrednih zona, tako da smo zajedno dali odgovor na zahteve  investitora i nastavili sa jasnim trendom smanjenja broja nezaposlenih. Cilj nam je da u naredne tri godine stopu nezaposlenosti oborimo ispod osam odsto. To će biti jedan od najznačajnijih rezultata koje smo stvorili zajedno.

"B+B Sensor Solutions" novim pogonom u Subotici pridružuje se nizu kompanija koje uspešno posluju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u Subotici. Posle „Dunkermotrena“, koji je u Subotici već deceniju i „Bojsena“ koji gradi proizvodni pogon, ovo je treća fabrika koja dolazi iz regije Švarcvald.

Otvorena fabrika "B+B Sensor Solutions"

- U Subotici i ova godina protiče u znaku jačanja privredne saradnje sa kompanijama iz Savezne republike Nemačke. U subotičkoj privrednoj zoni trenutno je radno angažovano više od šest hiljada ljudi – podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. – Nemačka je važan spoljno-trgovinski partner i RPK Subotica  a ukupna robna razmena sa područjem komore od januara do avgusta ove godine iznosila je 257 miliona dolara, što je 21,6 odsto od ukupne razmene. Naše spoljnotrgovinsko partnerstvo u narednom periodu trebalo bi još da se intezivira, s obzirom da je jačanje  regionalne međunarodne saradnje i jačanje privrede i konkurentnosti jedan od primarnih ciljeva subotičke lokalne samouprave. Pored novih radih mesta otvaranje ove fabrike značajno je i u pogledu dovođenja novih tehnologija.

Otvorena fabrika "B+B Sensor Solutions"

"B+B Sensor Solutions" investicijom u Subotici nastavlja niz uspešnih kompanija iz Nemačke ili sa nemačkog govornog područja koje posluju u Subotici.

U ime kompanije "B+B Sensor Solutions" u Subotici prisutne je pozdravio direktor Daniel Spehar.

- „B+B Termo-Tehnik“ je malo do srednje porodično preduzeće sa sedištem u Donauešingenu na jugu Nemačke. Specijalizovani smo za razvoj i proizvodnju senzora za temperaturu, vlažnost, pritisak i druge merne primene, po narudžbi kupaca. Nakon što smo 2003. godine otvorili kancelariju za prodaju u Holandiji, a 2018. u Hong Kongu i nakon otvaranja pogona za proizvodnju u Kini 2011., tražili smo novu lokaciju koja bi bila geografski bliža Nemačkoj. Iz ovog razloga smo u decembru 2018. godine došli u Srbiju kako bismo procenili poslovne mogućnosti u ovoj državi – naglasio je Spehar. - Prvi korak koji smo preduzeli bio je da izmestimo odeljenja za montažu kablova iz Nemačke u Srbiju. Osim toga, premestićemo i neke od linija proizvodnje iz Kine u Srbiju. U narednih nekoliko godina, takođe planiramo da postavimo montažne linije/trake gotovih proizvoda, a želimo i da otvorimo sopstvena odeljenja za kupovinu, prodaju i za istraživanje i razvoj. Trenutno zapošljavamo 20 radnika, a cilj nam je da za pet godina imamo 100 radnika.

Otvorena fabrika "B+B Sensor Solutions"

Izvor: Subotica.com
Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni Otvaranje fabrike "B+B Sensor Solutions" u Privrednoj zoni
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 78
Pregleda: 23941
Povezane teme

privredna zona mali bajmok

bogdan laban

igor mirović

b+b sensors

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.