Komentara: 10
Pregleda: 5294

Otvorena 10. jubilarna manifestacija "Dani svinja – stari recepti i jela"

10.11.2017. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Deseta po redu manifestacija „Dani svinja – stari recepti i jela“, u organizaciji Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica, otvorena je danas u centru grada, kod Plave fontane.
Otvorena 10. jubilarna manifestacija "Dani svinja – stari recepti i jela"

Više od 40 izlagača iz Vojvodine, raznih krajeva Srbije, ali i susednih zemalja, Mađarske i Rumunije, posetiocima će ponuditi domaće proizvode od mangulice, obične svinje, kao i podolskih goveda. Iako će sve biti u znaku proizvoda od mangulice, Subotičani će na štandovima moći da kupe i domaće kolače, specijalne sireve, ali i vina i rakiju iz raznih krajeva. Pored starih i zaboravljenih recepata, ovogodišnja manifestacija će biti prilika i za podsećanje na stare zanate, čiji će se proizvodi naći na pojedinim štandovima.

Iako štandovi postavljeni tokom jučerašnjeg dana, manifestaciju je danas zvanično otvorila zamenica gradonačelnika, Timea Horvat.

- Ovo je jakog značajno za naše sugrađane, jer na jednom mestu mogu naći zdravu hranu i proizvode od mangulice. Manifestacija je značajna i za domaće izglače koji su se danas sreli sa proizvođačima iz Mađarske, Rumunije, a tu su i proizvođači sa Zlatibora i Vrnjačke Banje. Svaki kraj nosi neku specifičnost, pa su  proizvodi izloženi na radost Subotičana, ali i na radost poslovnih ljudi, jer je ovo prilika i za uspostavljanje poslovnih kontakata pa može se reći da manifestacija ima značaj i za turizam - istakla je Horvat.

Štandovi će biti otvoreni svakog dana od 8 do 20 časova do srede, 15. oktobra, a organizatori su ove godine pripremili novinu za posetioce- tombolu.

- Ove godine smo smislili iznenađenje za naše sugrađane, koji budu kupovali pečenu kobasicu na našem štandu. Izvlačenje će biti u utorak, u 16 časova. Nagrada će biti prase mangulice - poručila je  Violeta Guljaš iz Udruženja za uzgoj svinja rase mangulica.

Izvor: Subotica.com
Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja" Festival "Dani svinjokolja"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5294
Povezane teme

dani svinja stari recepti jela

timea horvat

dani svinja

dani svinjokolje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.