Komentara: 1
Pregleda: 6326

Otvoren poligon za decu u Šumicama

14.04.2011. u 00:58h
Izvor: RTV Yueco
Otvoren poligon za decu u Šumicama

U objektu “Šumice” Predškolske ustanove “Naša radost” otvoren je poligon za edukaciju dece u saobraćaju. Poligon je montažni i poklon preduzeća “Selma” u vrednosti od 200.000 dinara. U planu je da se u još dva vrtića montiraju slični poligoni. Svečanom puštanju u rad prisustvovao je gradonačelnik Saša Vučinić, kao i predstavnici policije i vaspitači.

Mališani koji pohađaju vrtić “Šumice” od sada će na zanimljiv način moći da uče pravila saobraćaja. Postavljen je poligon koji se sastoji od semafora, zebri, saobraćajnih znakova i druge signalizacije.

Gradski savet za bezbednost saobraćaja ove godine je u okviru svoj programa predvideo i edukaciju naših najmlađih sugrađana u saobraćaju. Izgradnja jednog poligona košta oko 500.000 dinara sa kompletnom infrastrukturom i instalacija. Poligon u Šumicama je montažni i košta oko 200.000 dinara.

Segment edukacije mališana o pravilima u saobraćaju je zapostavljen i zbog toga je ova donacija veoma bitna za grad. Poslednjih godina u saradnji sa Direkcijom postavljen je veliki broj ležećih policajaca u blizini škola.Na mestim gde ne može da se postavi horizontalna signalizacija, postaviće se ograde za pešake.

U ranijem periodu poligoni za decu su se pokazali kao dobri i praktični primeri za učenje o saobraćaju. Cilj je da deca kroz igru nauče koje ih sve opasnosti čekaju u saobraćaju i kakve prednosti imaju deca koja poznaju propise i pravila u samom saobraćaju.

Ovo je treći put da se otvara poligon u Šumicama. Prvi put je bilo 80-tih godina i tada je to bila jedna od retkih ustanova u zemlji sa poligonom za saobraćaj. Prošle godine osposobljen semafor, ali je od nesavesno građani su ga devastirali i sada je po treći put postavljen poligon. U vrtiću kažu da pošto je montažni biće teže da se uništi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 6326
Povezane teme

Saša Vučinić

Naša Radost Subotica

Selma Subotica

Šumice Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.