• Pregleda: 2005

Otvoren međunarodni sajam privrede

Otvoren međunarodni sajam privrede

Otvoren je peti međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici, u Hali sportova. Na sajmu učestvuje 219 izlagača iz šest zemalja regiona. Sajam traje do 27 avgusta u Hali Sportova, dok je ulaz po prvi put - besplatan.

Preko 200 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije i Nemačke  okupljeno je na ovogodišnjem jubilarnom, petom međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici. Sajmu prisustvuju preduzeća okupljena u nekoliko privrednih komora u Srbiji, a diplomatska predstavništva Mađarske i Hrvatske dala su veliki doprinos učešću njihovih privrednika na subotičkom sajmu. Subotički sajam je jedan od četiri regionalna sajma u pokrajini čiju organizaciju podržava Vlada Vojvodine.

Baš kao i na velikim svetskim sajmovima kao što su Beč, Minhen i Milano, svoju prezentaciju na ovom sajmu imaju subotička lokalna samouprava i Javno preduzeće "Privredno-tehnološki parkovi".

Tematske celine ovogodišnjeg sajma su žitarice, prehrambena industrija, mehanizacija i oprema i regionalni brendovi. U stručnom delu domaći i inostrani gosti će održavati predavanja, među kojima dominira tema stanja u građevinarstvu. Pored toga, privrednici će na poslovnim sastancima imati priliku da se upoznaju i razmene mišljenja i iskustva.

Značajan nastup na sajmu imaju hrvatski privrednici, oko 40 preduzeća, uz prezentaciju gradova Osijek i Križevci i Osiječko - Baranjske županije. Njihov nastup pomogli su ministarstvo poljoprivrede ove zemlje, njihova privredna komora, kao i privredna komora Osijeka.

Sajam organizuje Javno komunalno preduzeće Subotičke pijace pod pokroviteljstvom grada Subotica i uz podršku Sekretarijata za privredu AP Vojvodine i Regionalne privredne komore Subotica. Organizatori su u saradnji sa učesnicima i izlagačima pripremili nagradnu igru za posetioce subotičke sajamske manifestacije. Svaki posetilac koji svoje podatke upiše u kupon koji dobija prilikom ulaska u Halu sportova i ubaci je u kutiju, konkuriše za glavnu nagradu - toplovodni kotao. Sajam traje do 27 avgusta u Hali Sportova, čije su kapije otvorene od 10 do 19 časova, dok je ulaz po prvi put - besplatan.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
još jedan koji nije slep Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=TUxWBlHk5Dc&feature=youtube_gdata
Jel ovo politički skup ili privredni sajam.Vidim sve sami UGLEDNI PRIVREDNICI u prvom redu.Radnog staža svi zajedno imaju kolko jedan normalan radnik otpušten iz npr. severa,ljutova,fidelinke........
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.