Komentara: 23
Pregleda: 5463
Foto

Otvoren Internet park u Gerontološkom centru

07.05.2019. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
U Gerontološkom centru u Dudovoj šumi danas je svečano pušten u rad Internet park, namenjen korisnicima i njihovim gostima. Formiranje Internet parka je donacija Telekoma Srbije, a podržali su je Pokrajinska vlada i Fondacija „Tijana Jurić“.
Otvoren Internet park u Gerontološkom centru

Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, ova usluga će u mnogome poboljšati život brojnih stanara doma u Dudovoj šumi.

- Zahvaljujući kompaniji Telekom i brojnim prijateljima imamo Internet park, a to je još jedan način da pokažemo da Gerontološki centar nije kraj nego novi početak. Ovde je već odavno postao problem ako nestane interneta na pet minuta i ouštanjem parka  u upotrebu on će biti rešen – ističe Ivanišević. – Na simboličan način mi ćemo  dati doprinos četvrtoj tehnološkoj revoluciji koja će početi u Gerontološkom centru.

Predstavici Telekoma kažu da je ovo jedna u nizu akcija u kojoj timski učestvuju kao društveno odgovorna kompanija.

- Velika nam je čast što smo deo jedne od mnogih akcija koju sprovodi Gerontološki centar. Zaovoljstvo nam je kada vidimo da je efekat onoga što radimo ovako dobar – istakla je Jelena Petrović iz Telekom Srbije, kopmanije koja je donirala Internet park.

Po rečima pomoćnika sekretara za socijalnu politiku Predraga Radovića,  uvođenjem interneta za sve korisnike centra radi se na podizanju kvaliteta života.

- Gerontološki centar je na pametan i inovativan način samo u protekloj godini uložio 30 miliona dinara u projekte  koji na različite načine pospešuju kvalitet života korisnika. Uvođenjem interneta, Gerontološki centar je još jednom potvrdio rečenicu koja ja prati a to je da je „uvek ispred drugih“ – naglasio je Radović.

Da stanari Gerontološkog bezbedno koriste internet pobrinula se Fondacija „Tijana Jurić“, koja je održala obuku.

- Fondacija je radila sa korisnicima, to je bio divan projekat o ukviru koga smo videli koliko je značajno da se naši najstariji sugrađani edukuju, ali im ukažemo na to da budu oprezni, da ne budu iskorišteni i da bezbedno koriste internet – kaže Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 5463
Povezane teme
Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica besplatan internet internet igor jurić bezbednost na internetu internet park
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.