• Pregleda: 3485

Otvoren Hab za preduzetnike Severnobačkog okruga

Preduzetnički hab otvoren je u prostorijama Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, a preduzetnicima pruža mogućnost korišćenja prostora, zajedničkog rada, te razmenu ideja, informacija i kontakata.
Otvoren Hab za preduzetnike Severnobačkog okruga

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije pokrenuo je projekat otvaranja Preduzetničkih habova po regionima u cilju podizanja konkurentnosti privrednika i preduzetnika i ravnomernog regionalnog razvoja. Prema rečima Branislave Simanić, direktorke Sektora, Habovi su izuzetno značajni za razvoj omladinskog preduzetništva, podsticanje ženskog i socijalnog preduzetništva, kao i za buduće investitore koji žele da ulažu u ovaj region.

- To znači da preduzetnici, pre svega, mogu da koriste zajednički prostor, čime će se značajno unaprediti efikastnost njihovog rada. Mogu da dobiju sve neophodne informacije kako za započinjanje posla, tako i za one koji već obavljaju registrovanu poslovnu delatnost, koje usluge pruža Privredna komora Srbije i šta sve možemo da organizujemo za njih. Dakle, sve što iz zanima, a uz to će ovde imati osobu za kontakt koja će biti otvorena za sva njihova pitanja - rekla je Simanić.

Jelena Arambašić Parežanin iz Opšteg udruženja preduzetnika Subotice, osnivanje Haba vidi kao novi poslovni model podrške jačanju preduzetništva, ističući da preduzetnici našeg regiona od Haba očekuju dobru razmenu ideja i inicijativa.

- U našem regionu posluje preko 6.000 preduzetnika iz Ade, Sente, Kanjiže, Malog Iđoša, Bačke Topole i Subotice, stoga ističem važnost osnivanja Preduzetničkog haba kako za Opšta udruženja preduzetnika, tako i za preduzetnike. Ukratko, to je jedna nova inicijativa, čija namera je da se dodatno osnaži preduzetništvo, koja će doneti organizaciju raznih događaja, edukativnih sadržaja, ali i drugih benefita za njihovo poslovanje - istakla je Arambašić Parežanin.

Povodom otvaranja Preduzetničkog haba, preduzetnicima je predstavljena i aplikacija "PKS partner",  koja sadrži javno dostupne informacije o svim pravnim licima u našoj zemlji.

- U pitanju je onlajn biznis aplikacija koja je dostupna svim privrednicima koji žele da unaprede svoje poslovanje, da pronađu nove klijente, da budu konkurentni na tržištu i da prate promene koje se dešavaju na tržištu i u firmama za koje su zainteresovani. Za članove Preduzetničkog haba pripremili smo promo kod koji će im omogućiti pristup svim sekcijama aplikacije, a ujedno pozivamo i ostale privrednike da se besplatno registruju i koriste javno dostupne informacije koje im mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju i donošenju odluka - poručila je Emilija Seočanac iz "PKS partnera".

Osim Subotice, Preduzetnički habovi do sada su otvoreni u Novom Sadu, Kragujevcu i Kruševcu, a u narednom periodu Privredna komora Srbije planira da otvori Habove i u drugim regionima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
SAFET Odgovori
Ovo je dobro, ma ne dobro vec predobro za nase pravoduzetnike..
Rudolf Odgovori
Moze li neko da mi objasni sta je Hab ili hab, posto sam ja ipak neki neuki radnik. HVALA
Dobri Samarićanin
Hab je međunarodni termin za umrežavanje, poznat je u poslovnom svetu i mislim da ko ga ne poznaje i nije ni pokušao da uđe u svet preduzetništva, niti ima takve ambicije, pa samim time ni ovaj prostor nije za njega.

Eno imate godinama Infostud hab koji povezuje IT zajednicu i vrlo je korisna mogućnost, opet ko ima ambicije da ulazi u tu priču, a bojim se da ko ne zna šta je hab (a moje dete od 11 godina zna) da on nije ni pokušao.
Gargamel
@Dobri Samarićanin:
Ти баш уживаш у инхалирању сопственог прдежа.
SAFET
Da ti cika Safet objasni, hub ili hab ti je isto kao leb ili hleb. Znaci konekcija izmedju leba I hleba. Ako te vise zanima slobodno pitaj, cika Safet je koristio windows 98 jos 2005 kada ga niko nije imao. U paketu sve to znaci umrezavanje ljudi I servisa.
Uvek u pravu Odgovori
Koliko stranih izraza, zvučnih naziva i mega giga turbo naziva raznih firmi (uglavnom agencija) a sve u cilju da se ne mora ništa raditi i da se narodu serviraju priče koje ne mogu u ovoj državi u ovakvom vremenu i situaciji da piju vodu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.