Komentara: 6
Pregleda: 5420

Otvoren Hab za preduzetnike Severnobačkog okruga

14.11.2019. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Preduzetnički hab otvoren je u prostorijama Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, a preduzetnicima pruža mogućnost korišćenja prostora, zajedničkog rada, te razmenu ideja, informacija i kontakata.
Otvoren Hab za preduzetnike Severnobačkog okruga

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije pokrenuo je projekat otvaranja Preduzetničkih habova po regionima u cilju podizanja konkurentnosti privrednika i preduzetnika i ravnomernog regionalnog razvoja. Prema rečima Branislave Simanić, direktorke Sektora, Habovi su izuzetno značajni za razvoj omladinskog preduzetništva, podsticanje ženskog i socijalnog preduzetništva, kao i za buduće investitore koji žele da ulažu u ovaj region.

- To znači da preduzetnici, pre svega, mogu da koriste zajednički prostor, čime će se značajno unaprediti efikastnost njihovog rada. Mogu da dobiju sve neophodne informacije kako za započinjanje posla, tako i za one koji već obavljaju registrovanu poslovnu delatnost, koje usluge pruža Privredna komora Srbije i šta sve možemo da organizujemo za njih. Dakle, sve što iz zanima, a uz to će ovde imati osobu za kontakt koja će biti otvorena za sva njihova pitanja - rekla je Simanić.

Otvoren Hab za preduzetnike Severnobačkog okruga

Jelena Arambašić Parežanin iz Opšteg udruženja preduzetnika Subotice, osnivanje Haba vidi kao novi poslovni model podrške jačanju preduzetništva, ističući da preduzetnici našeg regiona od Haba očekuju dobru razmenu ideja i inicijativa.

- U našem regionu posluje preko 6.000 preduzetnika iz Ade, Sente, Kanjiže, Malog Iđoša, Bačke Topole i Subotice, stoga ističem važnost osnivanja Preduzetničkog haba kako za Opšta udruženja preduzetnika, tako i za preduzetnike. Ukratko, to je jedna nova inicijativa, čija namera je da se dodatno osnaži preduzetništvo, koja će doneti organizaciju raznih događaja, edukativnih sadržaja, ali i drugih benefita za njihovo poslovanje - istakla je Arambašić Parežanin.

Otvoren Hab za preduzetnike Severnobačkog okruga

Povodom otvaranja Preduzetničkog haba, preduzetnicima je predstavljena i aplikacija "PKS partner",  koja sadrži javno dostupne informacije o svim pravnim licima u našoj zemlji.

- U pitanju je onlajn biznis aplikacija koja je dostupna svim privrednicima koji žele da unaprede svoje poslovanje, da pronađu nove klijente, da budu konkurentni na tržištu i da prate promene koje se dešavaju na tržištu i u firmama za koje su zainteresovani. Za članove Preduzetničkog haba pripremili smo promo kod koji će im omogućiti pristup svim sekcijama aplikacije, a ujedno pozivamo i ostale privrednike da se besplatno registruju i koriste javno dostupne informacije koje im mogu pomoći u svakodnevnom poslovanju i donošenju odluka - poručila je Emilija Seočanac iz "PKS partnera".

Osim Subotice, Preduzetnički habovi do sada su otvoreni u Novom Sadu, Kragujevcu i Kruševcu, a u narednom periodu Privredna komora Srbije planira da otvori Habove i u drugim regionima.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije Otvaranje preduzetničkog haba Privredne komore Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5420
Povezane teme

privredna komora srbije

preduzetništvo

preduzetnici

podsticanje razvoja preduzetništva

regionalna privredna komora subotica

preduzetnički hab

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.