Komentara: 3
Pregleda: 3618
Foto

Otvoren 9. Turistički forum na Paliću

10.05.2018. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je juče na Paliću 9. Turistički forum. Tema ovogodišnjeg foruma, koji organizuje Turistička organizacija Subotice u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, jeste „Kreiranje, razvoj i promocija turističkih proizvoda Srbije“.
Otvoren 9. Turistički forum na Paliću

Cilj foruma koji se svake godine organizuje na nekoj od destinacija Srbije je kontinuirana edukacija i praćenje trendova, koji su prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije, Marije Labović, od ključnog značaja, posebno za lokalne turističke organizacije.

- Srbija kao brzorastuća turistička destinacija treba da prati trendove kako bismo nastavili ovaj pozitivni trend koji imamo i do sada i koji je nastavljen u 2018. godini. Sa porastom broja dolazaka i domaćih i inostranih turista moramo da pratimo trendove, jer turisti traže sadržaj, doživljaj, žele da njihovo vreme bude potpuno ispunjeno i upravo zbog toga tema ovog foruma jeste kreiranje, razvoj i promocija turističkih proizvoda jer želimo da dodatno unapredimo turističku ponudu Srbije kao destinacije - rekla je Labović.

Otvoren 9. Turistički forum na Paliću

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić izneo je podatak da je zabeležen trend rasta broja turista i ukupnog turističkog prometa. Registrovan je rast broja turista za 11 odsto, a 12 odsto kada su u pitanju strani turisti, te je u prva dva meseca devizni priliv veći za 18 odsto što, prema Ljajićevim rečima, znači da će biti ostvaren cilj koji je zacrtan za ovu godinu - 3,5 miliona turista. 

Kako je cilj foruma unapređenje turističke ponude, Ljajić je posebnu pažnju posvetio Paliću istakavši da je u pitanju destinacija sa najvećim neiskorišćenim potencijalom.

Otvoren 9. Turistički forum na Paliću

- Palić je sigurno destinacija sa najvećim potencijalom, u ovom trenutku to je samo potencijal, a teško potencijalu kad ostane samo potencijal. Očekujemo da za narednih pet godina Palić iskoristi sve ono što ima i planiramo zajedno sa Pokrajinskom vladom i sa Gradom Subotica ulaganja u neke od sadržaja već ove godine. Te sadržaje ćemo moći u naredne tri godine da kompletiramo da bi za pet godina imali top destinaciju, koja je u rangu Zlatibora, Kopaonika, Beograda, Novog Sada i Vrnjačke Banje. Palić ima sve te potencijale, ali su oni nažalost u ovom trenutku su polumrtvi ili mrtvi i zato su potrebna nova ulaganja. Potrebno je i da se više radi na promociji Palića kao destinacije - poručio je Ljajić.

Otvoren 9. Turistički forum na Paliću

Da su turistički potencijali severa Srbije neiskorišeni potvrđuju i podaci o korišćenju besplatnih vaučera za odmor. Do sada je izdato 52 hiljade vaučera, a građani se najčešće odlučuju da odmor provedu u Sokobanji, Prolom Banji, Vrnjačkoj i Lukovskoj banji, kao i na Zlatiboru, dok destinacije na severu zemlje bira mali broj građana.

Izvor: Subotica.com
9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću 9. Turistički forum na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3618
Povezane teme

zdravstveni i kulturni turizam

Turizam Subotica

dentalni turizam

banjski turizam

turizam palić

Rasim Ljajić

turizam na paliću

turizam

seoski turizam

turistički forum palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.