Komentara: 0
Pregleda: 1558
Foto

Otvoren 17. "Biofest" - festival organskih proizvoda

06.10.2021. u 15:29h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni festival organskih proizvoda "Biofest", 17. po redu, otvoren je danas u holu Otvorenog univerziteta, gde je svoje proizvode izložilo dvadesetak proizvođača iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine.
Otvoren 17. "Biofest" - festival organskih proizvoda

Tema ovogodišnje manifestacije je "Zelena budućnost u regionu", a održaće se i seminar posvećen brendiranju i promociji organiskih proizvoda.

- Na uvodnoj konferenciji ćemo govoriti o "Zelenoj agendi" u Evropi i Zapadnom Balkanu. To je nešto što je Vlada naše zemlje usvojila prošle godine, to je izuzetno važan i revolucionaran dokument, gde se okreće sve zaštiti životne sredine, održivom razvoju, a organska proizvodnja je našla svoje mesto u njemu - objasnila je Snježana Mitrović, organizatorka "Biofesta".

Otvoren 17. "Biofest" - festival organskih proizvodaU ime Grada Subotice, učesnike festivala pozdravio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, poručujući da je značaj organske i zdrave hrane sada možda veći no ikad.

- Subotica je grad u kome je osnovana prva ustanova za sertifikaciju organiskih proizvoda "Organik kontrol sistem". U saradnji sa nadležnim ministarstvima, stručnjaci Otvorenog univerziteta i udruženja "Terra's" su doprineli izradi prvog Zakona o organskoj proizvodnji, a za svoju posvećenost Grad im se odužio nagradom "Pro Urbe" - podsetio je Samardžić. - Organska proizvodnja je posvećena zdravom načinu života, što je posebno važno u ovom momentu i predstavlja deo odgovora na situaciju koja nam je donela pandemija virusa kovid-19.

Otvoren 17. "Biofest" - festival organskih proizvoda

Proizvođači organskih proizvoda uglavnom kažu da se od ove grane poljoprivrede može živeti, ali da je najveći problem tržište.

- Problem je i sadni materijal, koji takođe mora da bude organskog porekla, a to je kod nas jako teško da se nabavi, te moramo da uvozimo. To sve diktira cenu. A naši ljudi, najčešće, prvo na cenu gledaju - kazao nam je jedan od izlagača.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda Otvaranje 17. "Biofesta" - festivala organskih proizvoda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1558
Povezane teme

biofest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.