Komentara: 15
Pregleda: 5858

Otvaranje novog graničnog prelaza 24. aprila?

09.04.2013. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
Međunarodni granični prelaz između Srbije i Mađarske Bački Vinogradi - Ašothalom biće otvoren 24.aprila – objavljeno je juče na internet prezentaciji lokalne samouprave mađarskog grada Ašothalom, prenosi „Mađar so”.
Otvaranje novog graničnog prelaza 24. aprila?

Ranije je mađarski informativni portal „SzegedMa“ (Segedin danas) naveo da je granični prelaz Između Ašothaloma i Bačkih Vinograda završen u roku, ali se dosad samo nagađalo kada će on biti i otvoren.

Kako je portparolka regionalne generalne direkcije mađarske nacionalne službe za poreze i carinu Eva Nemedi Varga izjavila za portal „Vojvodina danas“, mađarska strana je završila sve radove na graničnom prelazu još početkom ove godine.

„Međutim, na srpskoj strani prelaza još nisu izgrađene elektronske, sigurnosne i telefonske mreže, a ni prilazni putevi nisu završeni, pa otvaranje prelaza još mora da sačeka. U toku su usaglašavanja sistema postupaka na graničnom prelazu sa srpskom stranom” – navela je Eva Nemedi Varga za portal "Vojvodina danas".

Ovaj granični prelaz moći će da koriste i drugi građani zemalja članica šengen zone, ali samo za prelaz automobilima, čime se očekuje rasterećenje graničnih prelaza Horgoš i Kelebija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 5858
Povezane teme

bački vinogradi

granični prelaz Bački Vinogradi

granični prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.