Komentara: 0
Pregleda: 1506

Otvaranje izložbe "Soba" u utorak u Savremenoj galeriji

24.02.2020. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
Izložba Andreje Petraković "Soba" svečano će biti otvorena u utorak, 25. februara, u salonu Savremene galerije Subotica, s početkom u 19 časova. Kustos izložbe je Tamara Kucor, kustoskinja-pripravnica, a ulaz je slobodan.
Otvaranje izložbe "Soba" u utorak u Savremenoj galeriji

Ovom izložbom umetnica će se prvi put samostalno predstaviti u Savremenoj galeriji Subotica, u čijem prostoru (ili u sobama) salona gradi mrežu crnih linija odmotavanjem klupka i stvara prostorni crtež.

Noseći element izložbe je prostorna instalacija koja nudi posetiocu da bude njen deo. Umetnica se bavi problematikom materijalizacije crteža, pitanjem likovnosti i mogućnostima koje prostor pruža. Krajnji izgled rada je podređen prostorijama Galerije, tako da se dobija originalan i neponovljiv rezultat.

Andreja Petraković je diplomirala 1998. godine na Fakultetu umetnosti u Novom Sadu na odseku vajarstvo, u klasi prof. Borislava Prodanovića. Upisala je 2005. godine postdiplomske studije na istom fakultetu, odsek digitalna slika kod prof. Dragana Rakića. Od 1998. godine izlagala je grupno i samostalno u Novom Sadu, Somboru, Talinu, Subotici, Kraljevu, Pančevu i Nišu. Od 2010. godine živi i radi u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1506

Povezano dešavanje

Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.