• Pregleda: 5883

Otpočela izgradnja ulica u gradu

Na osnovu ugovora o rekonstrukciji i izgradnji putne infrastrukture u Subotici počeli su radovi u Beočinskoj ulici, a osim nje ovim ugovorom biće izgrađeno, odnosno rekonstruisano još 6 ulica. Ukupna vrednost radova je 40 miliona dinara, stim da je Grad učestvovao na republičkom konkursu za Teslinu ulicu za koju je dobio 16 miliona namenskih sredstava. Od naredne nedelje trebalo bi da otpočne rekonstrukcija i te ulice.
Otpočela izgradnja ulica u gradu

Dušan Kordovan živi u Beočinskoj ulici više od 20 godina. Dušan kaže da je ova ulica često menjala svoj izgled, od nekadašnje kozije staze, do ovakve kakva je sada. Blato i prašina, u zavisnoti od godišnjeg dobra, bili su sastavni deo ove ulice.

Osim Beočinske ulice, radiće se još Teslina, Subotička, Karolja Čilaga, Laze Lazarević i još jedna ulica na Kelebiji. Za sve ove ulice postojala je projektna dokumentacija, a za izvođača radova izabrano je preduzeće Vojput.

Predviđeni rok za završetak radova svih ulica je 3 meseca, stim da je reč o kompletnoj rekonstrukciji i proširenju ulica, a ne o krpljenju udarnih rupa.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

15
dragan Odgovori
Prvo svima omogućite 3 metra asfalta pa onda proširujte ulice u Kertvarošu!!!U Banijskoj na potezu od Šantićeve do Kireške može mali avion da sleti a u MZ Peščara samo što brodovi ne zaplove.SRAMOTA!!!!OVO JE 21. VEK
timberland Odgovori
Asfaltirajte ulicu Stevana Mokranjca !!! Na sta ono Lici....
nele Odgovori
Kada cete asfaltirati Koste Trifkovica ulicu? Nalazimo se na 5 minuta od centra automobilom, a zivimo u prasini pogotovo sto se povecao promet saobracaja otkako je izgradjena obilaznica. Obecali su ove godine i kanalizaciju i asfalt ali izgleda da nista od toga nece biti. Pre dvana sam obisao zabacene delove grada, daleko od centra ne bih da navodim koje ulice su u pitanji ono sto je bitno je da su asfaltirane i imaju kanalizaciju a dosta su udaljene ako one imaju asfalt gde retko ko prodje jer ima malo kuca a ne ovde kod nas gde stalno automobili prolaze
Dajana Odgovori
Bravo VOJPUT!!!! I Gradski ocki sto se odrezali kesu da nesto barem date az grad!
ja sam Odgovori
Kad cete napraviti skretanje levo za Brace Radica, govorili ste ali nista zvanicno posle najave
gogi Odgovori
Asfaltirace samo jednu trecinu Beocinske to znam jer stanujem tamo. Naravno u delu koji se ne asfaltira.
damir Odgovori
napokon put dobijemo
jevropa Odgovori
vezano za beocinsku ulicu jedini komentar "naprednjaci,naprednjaci sve vam je u saci"!
asfalt ide do doticnog clana,doticne partije,koje je dosao u posed placa koji je poodavno isplatila opstina,zbog istoga puta koje trebao proci jednoga dana tom ulicom. ulica nije prosla nikada jer je planom predvidjeno da prvo prodje infrastruktura,no avaj koga to brine kada treba svoga clana zbrinuti! sada ista ulica krivuda kao drina,preko koje je clan i stigao!
Sinisa Odgovori
Pogledajte ulice u Novom Gradu nasta lice...( Slavonska,Jaksiceva,Mestroviceva i jos par) - KATASTROFA!!!!
'ajduk Odgovori
Kada je rad kompletan treba da se nanese i završni noseći sloj asfalta na puteve.

Koliko puteva u Subotici ima taj završni sloj, a koliko puteva je izgrađeno bez tog sloja iako se u knjigama i troškovniku navodi da je posao kompletan?
tetka Odgovori
Nele ! Konačno neko još iz našeg kraja da digne glas zbog neasfaltiranih ulica u MZ Željezničko naselje /bar što se tiče ovog dela prema Majšanskom putu-jer kako se više ide prema MZ Kertvaroš i kod nas su asfaltiranije ulice/. Mnogo puta sam komentarisala na tu temu ali me nikad niko nije podržao. Znam kako izgleda Koste Trifkovića, strašno, i asfaltirani deo se već raspada, pa Ernesta Kuna koju isto godinama obećavaju asfaltirati pa ništa.

Do koga je problem? Do čelnika mesne zajednice ili nas građana što nas smatraju građanima nižeg ranga!!!???
Lili Odgovori
Kad ćete asfaltirati 150 metara Pionirske ulice, koja asfalt čeka od 1962. godine?
Deks Odgovori
Treba više pažnje posvetiti održavanju i proširivanju trotoara, umesto što se isključivo stavlja naglasak na puteve. Konkretno u Bajmoku ima velikih potreba za izgradnjom trotoara čak i u samom centru. Na primer ako želite od katoličke crkve otići na pijacu preko glavnog trga bićete prisiljeni otići na put jer kroz park nema trotoara. Zatim celom dužinom Guščjaka pored sportskog centra ne postoji pešačka staza!?! Halo, vidi li to neko? U centru ispred parka nedavno su asfaltirali autobusko stajalište ali ono nije povezano sa obližnjim putem već putnici moraju prelaziti preko zemlje i blata?!?
zvezdan Odgovori
svi vi koji se zalite, pogresili ste mesto, zar vi mislite da neko iz opstine cita ove komentare??? bas ih briga
dj Odgovori
Na Makovoj 7 nece da asfaltiraju Ljermontovu i pored toga sto lider vladajuce stranke iz tog dela grada zivi u njoj,sta onda da kazu ostali...Znaci da i naprednjaci ne mogu da rese neke stvari,ipak se SVM pita za pare i raspodelu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.