• Pregleda: 4926

Otkriven 51 kg nepoznate supstance na graničnom prelazu "Horgoš"

Carinici su juče u ranim jutarnjim časovima, tačnije oko 01.30 časova, u saradnji sa graničnom policijom, na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje preko 51 kilograma nepoznate praškaste materije.
Otkriven 51 kg nepoznate supstance na graničnom prelazu "Horgoš"

Tokom noći se na ulazu u zemlju pojavio kombi sa autoprikolicom, novosadskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin. Na pitanje carinika šta ima da prijavi, vozač je rekao da želi da prijavi polovno putničko vozilo ''Reno Senik'' koje je prevozio na prikolici i lični prtljag.

Carinik, međutim, nije bio ubeđen da je to sve, pa je odlučio da dodatno pregleda unutrašnjost kombija i tom prilikom ispod zadnjeg sedišta zatekao 12 kutija neprijavnjene robe.

Iako se na kutijama nalazila oznaka da se unutra nalazi đubrivo, uporni carinik ih je otvorio i u unutrašnjosti umesto đubriva zatekao nepoznatu praškastu supstancu zapakovanu u plastične kese sa ziper zatvaračima.

Boja i ganulacija pomenute supstance nije odgovarala oznakama na kutijama i dodatno je pobudila sumnju da se zapravo radi o nekoj psihoaktivnoj supstanci.

Merenjem je ustanovljeno da se u kutijama ukupno nalazilo 51,110 gr nepoznate supstance, koja je potom, zajedno sa vozačem kombija, predata i u dalju nadležnost policije.

O kojoj i kakvoj supstanci se radi, biće poznato tek nakon detaljnih laboratorijskih analiza.

Izvor: Uprava Carina

povezane teme

7
:) Odgovori
вероватно је прашак против кромпирове златице :)
Đuro Odgovori
Hahaha"uporni carinik" daj bre...čekali su ga celo veče,nije ni stigao do carinika već je bilo policije na sve strane.Smešna su ova saopštenja,kao da imaju pripremljen tekst samo menjaju datum,količinu i opis robe.
RAJKO Odgovori
sto mu niste napisali ime iprezime..pa da vidimo da li mu brat radi u mupu subotica..i koga ima u tuzilastvu i u sudu..afera ce tek da pukne
lakumity103 Odgovori
Očigledne dojave. Ko god je išao u instranstvo jasno mu je da ovi "naši" nađu nešto samo ako im konkurencija dojavi.
darkrider tvrdi Odgovori
to je sretstvo za prskanje komaraca,ceka ga vozac aviona pa da prskaju.
Kobescxak Odgovori
Barem kada bi nasi carinici kontrolisali stecajeve i sumnjive privatizacije, imali bi vise upeha nego
nase tuzilastvo.
SuperSrbin Odgovori
Dimeltriptamin...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.