Komentara: 78
Pregleda: 9139

Otkazan zimski vašar - "Winterfest"

18.11.2020. u 15:58h > 19.11.2020. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Subotička novogodišnja bajka, tradicionalni i jubilarni 10. po redu zimski vašar „Winterfest“ i zvanično je otkazan.
Otkazan zimski vašar - "Winterfest"

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i mera koje se sprovode u borbi protiv korona virusa, JPK "Subotičke pijace" su odlučile da ovogodišnju manifestaciju ne održe, kako bi se sačuvalo zdravlje sugrađana i svih koji bi želeli da budu deo ovog prazničnog dešavanja koje je nosilo posebnu čaroliju i obogaćivalo ambijent u najužem gradskom jezgru.

Na ovoj manifestaciji čitavu deceniju ispunjavali su razni zadržaji kao što su različite umetničke rukotvorine zanatlija, retkih i starih zanata, zanimljivi umetnički i ručni radovi, domaći suhomesnati proizvodi, proizvodi domaće i organske hrane, tradicionalni proizvodi sa ovih prostora, slatkiši, nakit, med i drugi pčelinji proizvodi, mesne prerađevine, odevni predmeti, kao i različite vrste kuvanog vina...

Otkazan zimski vašar - "Winterfest"Iz JKP "Subotičke pijace" sa žaljenjem konstatuju da ne postoje uslovi da se manifestacija, koja je ove godine trebala da obeleži deceniju postojanja, održi u planiranom terminu (5. decembar - 13. januar) - ističu da je zdravlje i bezbednost građana na prvom mestu, a da će se tradicija nastaviti u nekim boljim danima, dogodine.

- Odluka je donesena na nivou grada s obzirom da su ranije otkazane i druge gradske manifestacije, a to se nažalost odnosi i na naš vašar - objašnjava Josipa Vojnić Tunić iz JKP "Subotičke pijace" - Svima nam je žao, razumemo i što građani nisu najsrećniji zbog ove odluke, verujte i zakupci su se spremali čitave godine ali i njima smo morali da saopštimo ovu nepopularnu odluku.

Iako je tinjala nada da bi vašar u slučaju povoljnije epidemiološke situacije mogao da se održi, razvoj situacije tokom jeseni iz nedelje u nedelju smanjivao je šanse. Uvereni smo da je odluka ipak u višem interesu, na žalost mnogih koji su se nadali drugačijem epilogu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 78
Pregleda: 9139
Povezane teme

winterfest subotica

zimski vašar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.