Komentara: 91
Pregleda: 27740

Otkazan organizovani doček Nove godine na Gradskom trgu

27.12.2021. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
Otkazan organizovani doček Nove godine na Gradskom trgu

Usled nestabilne epidemiološke situacije gradonačelnik Subotice doneo je odluku da sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na Gradskom trgu, budu preusmerena u tri pravca.

- Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28 gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih - obrazloženo je u Odluci koju je na predlog Komisije doneo gradonačelnik Stevan Bakić.

Takođe, deo sredstva, iznos od milion dinara, biće usmeren na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno za lečenje naše dve male sugrađanke Mile Mikulić i Leone Kovač. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2021. godini pomogao dvadeset i osmoro dece.

Podsetimo, za 31. decembar i najluđu noć, u centru grada previđeno je da nastupi "OK bend", a tačno u ponoć vatromet. Ovu informaciju saopštio je Organizacioni odbor pri Gradskoj kući pre nepunih nedelju dana. Do promene odluke došlo je prilično nenajavljeno.

Iako neće biti organizovanog programa na Trgu će biti vašar "Winterfest", a dnevni doček, kako se već može saznati na subotičkim ulicama, biće organizovan u mnogim kafićima, a verovatno nastavljen na privatnim žurkama, u toplim domovima, vikendicama i drugim objektima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 91
Pregleda: 27740
Povezane vesti
Povezane teme
doček nove godine doček na trgu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.