Komentara: 11
Pregleda: 5958

Osumnjičeni mali Švarceneger

22.06.2011. u 23:54h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Osumnjičeni mali Švarceneger

To da neko želi da opljačka prodavnicu naučili smo (i prihvatili ) još u američkim filmovima. Ali američki filmovi se gotovo nikad nisu završavali kao što je to bilo u slučaju R.V, vlasnika male prodavnice gotovo na kraju grada. Kada ga je jednog dana (dana, a ne noći!) posetila maskirana osoba sa nožem u ruci, počeo je grohotom da se smeje, uveren da je reč o njegovim prijateljima koji svakodnevno dolaze na pivo, te da je ovo jedna od njihovih neslanih šala, koja bi kao trebalo da ga isprepada. No, kada je video da „građanin s nožem“ prilazi sve bliže i sve opasnije, bio je prilično neprijatno iznenađen.

Ali, vrlo brzo se i nezvani gost, još neprijatnije, iznenadio shvativši da se namerio na malog Švarcenegera. Epilog je porušeno nekoliko rafova i preplašeni provalnik koji je sa vidnim tragovima Švarcenegerove srdžbe izleteo iz prodavnice, bez oružja i pazara.

Vlasnik tada brže bolje zove policiju, i u odsustvu lopova, čija je ljudska prava grubo prekršio, potanko opiše sve što se desilo, još uvek neopisivo ljut. Policija se, kaže, uhvatila za glavu, i zavapila da ne govori da ga je tukao. Em zato što će biti kriv pred sudom, em će pustiti provalnika koga jure mesecima. I , tako, jedva ga nekako nagovoriše na ćutanje, ali je sudija bio profesionalac.

Bilo je to, prča R.V, temeljno ispitivanje - te kako sam ja uopšte uspeo da uzmem nož, te da li je to uopšte provalnikovo oružje, ili je nož moj kojim sam hteo da ga napadnem, te zašto provalnik izgleda tako kako izgleda, odnosno otkud modrice po njegovom licu. - Pitao sam da li sam to sad ja optuženi. Jedva me je inspektor ubedio da se ipak držim dogovora, i da na sudu izjavim kako se ničeg ne sećam. Ali, i ja sam njih jedva ubedio da urade analizu otisaka na nožu, inače bih ostao osumnjičen... To su uspeli nekako da reše, ali sledeća krađa, od pre nekoliko dana, ostala je definitivno nerešiva. Ljudi su prosto ušli u radnju, pokupili šta su hteli, i dok je kasirka kucala, oni lepo izašli. Policajac, inače moj poznanik, smeje mi se u lice. Kaže, batali to, nisu ti odneli više od 18.000 dinara. A to je novi limit koji je valjda vlada odobrila lopovima - priča R. V.

Inicijali u tekstu su navedeni iz bezbedonosnih razloga.

V. Laloš

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5958
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

pljačke kuća

opljačkana kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.