Komentara: 3
Pregleda: 3821

Oštriji obračun sa kriminalom

16.06.2011. u 22:03h
Izvor: RTV Yueco
Oštriji obračun sa kriminalom

Država će u narednom periodu oštrije da se obračuna sa kriminalom u Srbiji, a naročito sa organizovanim kriminalom, privrednim, korupcijom, zatim nasiljem, ilegalnim migracijama ljudi, trgovinom ljudima i zloupotrebom droga, rečeno je na skupu koji se održava na Paliću. Institut za kriminološka i sociološka istraživanja organizovao je 23. naučni skup povodom 50 godina postojanja ove ustanove. Skup se završava sutra.

Zakoni imaju zadatak da kada ih država donosi spreče kriminal. Međutim, neretko zakoni mogu i da podstiču kriminal. Zakon treba da bude primeren potrebama ljudi, jer u suprotnom na scenu stupa organizovani kriminal.

“Kriminal i državna reakcija: fenomenologija, mogućnosti i perspektive" naziv je trodnevnog skupa koji se održava na Paliću. U radu skupa učestvuju najugedniji eksperti i stručnjaci sa ciljem da se ukaže da država koja brine o dobrobiti građana mora da uzme u obzir šta kažu timovi eksperata koji se bave konkretnim problemima.

Na skupu je i prezentovana knjiga "Studije kriminala u Srbiji od 1961. do 2011.godine povodom 50 godina rada i postojanja Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja. Naučni skup na Paliću se završava sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3821
Povezane teme

kriminal

obračun sa kriminalom

borba protiv kriminala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.