Komentara: 0
Pregleda: 2253

Osnovan partnerski centar za klastere i preduzeća

09.07.2011. u 18:56h
Izvor: RTV Yueco
Osnovan partnerski centar za klastere i preduzeća

U okviru mađarsko srpskog prekograničnog IPA projekta “PAKL” osnovan je “Partnerski centar za klastere i preduzeća". Glavni cilj projekta jeste doprinos razvoju partnerstva između prekograničnih inovativnih preduzeća i klastera, kao i dugoročan ekonomski napredak pograničnih regiona. Projekat je započeo 1. septembra 2010. godine i trajaće do novembra 2011. godine.

Tokom projekta su rađena istraživanja i određene studije, pomoću kojih se došlo do rezultata koji je pretočen u plan centra za klastere i preduzeća. Neki od ciljeva projekta si otkrivanje potreba poslovnog sektora za uslugama i informacijama, uspostavljanje partnerskog centra koji će predstavljati profesionalnu bazu zainteresovanim preduzećima, predstavljanje komunikacije i saradnje institucija koje pružaju pomoć klasterima, kao i stvaranje partnerskog web portala.

Činjenica je da je malo dobavljača, odnosno saradnje između Srbije i Mađarske, kažu učesnici ovog projekta. Jedan od osnovnih uslova koje privrednici traže pri saradnji jesu finansije.

Direktnoj ciljnoj grupi projekata pripadaju organizacije koje deluju u dve pogranične regije: Klasteri sa dugim iskustvom, novo osnovani klasteri i klasteri u razvoju, klaster menadžment oranizacije, mala i srednja preduzeća i institucije odgovorne za razvoj, bivše razvojne agencije, privredne komore i lokalne samouprave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2253
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

projekat paccle

centar za klastere

centar za preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.